ANA SAYFA > İZMİR > İzmirli çiftçilerden yangın bölgelerine anlamlı destek

İzmirli çiftçilerden yangın bölgelerine anlamlı destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli çiftçilerden yangın bölgelerine anlamlı destek

İzmirli çiftçiler; Antalya ve Muğla’da, temmuz ayı sonlarında başlayan orman yangınlarında hayvanları telef olan ve ürünleri zarar gören vatandaşlar için İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda tedarik edilen yem ve canlı hayvanları bölgeye gönderdi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yerleşkesi’nde düzenlenen sembolik tören ile Bergama’dan 59 küçükbaş, Bayındır’dan 20 büyükbaş hayvan, Kınık’tan 25 ton silaj (yem) Muğla’ya, Kiraz ve Ödemiş’ten toplam 64 büyükbaş hayvan, Ödemiş’ten 25 ton silaj Antalya Manavgat’a gönderildi.

Törene katılan Vali Yavuz Selim Köşger, güzel ve anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, Akdeniz ve Ege’de ciddî tahribatlara neden olan yangınlar yaşandığını söyledi.

“Üzüntüsü Sonsuz Can ve Mal Kayıpları Yaşandı”
Yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için devletimizin ve vatandaşlarımızın el ele, elden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını aktaran Vali Köşger, “Bu süreçte yerleşim yerlerine sıçrayan yangınlar da oldu. Yangınlarda toplam 8 vatandaşımızı kaybettik. Vatandaşlarımızın konutları, ahırlar ve canlı hayvanlar olmak üzere, can ve mal kayıpları yaşandı. Bu kayıplarımızın üzüntüsü sonsuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Yangınların bir kısmı PKK terör örgütü tarafından çıkarılmış olsa bile mevsimsel ve iklimsel koşullar sebebiyle dünyada da buna benzer yangınlar olduğunu görüyoruz. Burada en iyi şekilde mücadele edildi ve sonuç alındı. Çok şükür yangınlar söndürüldü.” dedi.

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı”
Milletimizin her zor zamanda kenetlenmeyi başardığına vurgu yapan Vali Köşger, “Her zaman söylüyorum; büyük bir milletiz. Zaman zaman kendi içimizde birtakım tartışmalar, birtakım çekişmeler yaşıyoruz ama ülkenin geleceği, vatanın bekası ile ilgili sıkıntılar olduğunda, bir araya gelmesini bilen ve orada bir duruş sergilenmesi gerektiğinde o duruşu sergileyen bir milletiz. İhtiyaç duyulduğunda hemen yekvücut olup birimizin acısını gidermek için birbirimizi sarıp sarmalayan, yaralarımızı tedavi eden ve ayağa kalkmasını bilen bir milletiz. Bu noktada İzmir’imiz de çok güzel bir örnek gösterdi. Antalya Manavgat'ta ahırları yanan vatandaşlarımızın zararlarını devletimiz karşılıyor. Ancak İzmirli hemşehrilerimiz de bu bölgelere yardım etmek istedi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz de bu talebi organize etti. Örneğin; bir hayırseverimiz 59 küçükbaş hayvanı Bergama’dan, ayrıca Bayındır’dan, Kınık’tan, Ödemiş’ten, Beydağ’dan başka vatandaşlarımız, büyükbaş ve küçükbaş hayvan hibe etti. Manavgat ve Muğla’ya gönderilmek üzere bugün burada 59 küçükbaş hayvanı sembolik olarak bir törenle yola çıkarıyoruz. Yaklaşık 50 ton yem ile birlikte 84 büyükbaş hayvan da yola çıkacak. İhtiyaç duyuldukça yine buna benzer yardımlar devam edecek. Her şeyden önce İzmirli hemşehrilerimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyor, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“İzmirli Hemşehrilerimizden Aynı Duyarlılığı Bekliyoruz”
Yangın meydana gelen bölgelere olduğu gibi sel felaketi yaşanan alanlarla ilgili de çalışma yürüttüklerini dile getiren Vali Köşger şöyle devam etti:  “Afet bölgelerimizle ilgili özellikle nakdî yardım yapılması konusuna dikkat çekmek istiyorum. İş adamlarımız, hemşehrilerimiz yardım konusunda zaten seferber olmuş durumdadır. Yine buradan da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle sel bölgesine nakdî yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, kaymakamlıklarımızdan ve valiliğimizden temin edecekleri hesap numaralarına yardımda bulunabilirler. Geçtiğimiz yıl Malatya ve Elazığ depremleri ile başlayan afetler süreci yaşadık. İzmir’imiz de depreme maruz kaldı ve devletimiz şu an kentimizde 5 binin üzerinde konut inşa ediyor. İzmir depreminde tüm ülke seferber olmuştu. Vatandaşlarımıza duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etmiştik. İzmir’e adeta yardım yağmıştı. Şimdi afet bölgelerine yardım etme sırası bizde. Yine İzmirli hemşehrilerimizin aynı duyarlılığı göstereceğini biliyorum. Vatandaşlarımızdan bu yardımlara ellerinden gelen katkıyı sunmalarını rica ediyorum.”

Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özmen, müdürlük personeli ve çiftçilerin katıldığı tören, canlı hayvan ve yem desteklerinin dualar eşlinde bölgeye uğurlanması ile sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Soma'ya kaybetti
Sonraki Haber Efes Antik Tiyatro'da Carmen büyüsü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?