ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmirli 4 ürüne tescil...

İzmirli 4 ürüne tescil...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli 4 ürüne tescil...

Ege Üniversitesi’nde bilim insanlarıyla bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi’ndeki programın ardından Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesini ile Teknoparkta kurulu bulunan firmaları ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Özlü’ye,  İzmir Valisi Erol Ayyıldız EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bürokratlar ve akademisyenler eşlik etti. Bakan Özlü’ye,  yaklaşık 2,5 yılda yüzde 98 doluluk oranına ulaşan Teknopark’ta yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler hakkında bilgiler verildi. Bakan Özlü’den Teknopark’ın geliştirilmesine yönelik söz alan Rektör Prof. Dr. Budak, 2’inci Teknopark’ın kurulması planlanan alanla ilgili bilgiler aktardı.

1 YILDA 100’DEN FAZLA BELGE

Teknopark ziyaretinin ardından Bakan Özlü, Rektör Prof. Dr. Budak ve protokol üyeleri Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri Takdim Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Bakan Özlü, “Türk Patent ve Marka Kurumu tarafımdan İzmir’e ait 4 ürünün coğrafi işaret belgesini vermek üzere buradayız. Türkiye’de 316 tescil ürünü var bunlardan 16’sı İzmir’e ait, yine İzmir’e ait 12 başvuru da işlem aşamasında. Bugün coğrafi takdim belgelerini vereceğimiz ürünler şöyle; ‘Urla Sakız Enginarı’, ‘İzmir Boyozu’, ‘İzmir Kumrusu’ ve ‘Bergama Graniti’. Bunlar İzmir’in güzellikleri. Türkiye’de coğrafi işaret tescil belgesi alacak 2 bin ürün tespit ettik. Bunlardan şu ana kadar 316’sına belge verdik. Yaklaşık 20 milyar Euroluk bir konu bu. Son bir yılda 100’den fazla coğrafi işaret belgesi verdik. Bu belgenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. Belgelerin teslim edilmesinin ardından tören sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Serkan Ergüven: Telafisi olmayan bir maça çıkıyoruz
Sonraki Haber Karşıyaka'da apartman aidatını isteyen yönetici hastanelik oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?