ANA SAYFA > İZMİR > "İzmir'in kruvaziyer limanına ihtiyacı var"

"İzmir'in kruvaziyer limanına ihtiyacı var"

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer liman ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, "Yanaştıracak yerimiz olsa da 5 6 7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek" dedi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, İzmir'e önceki gün gelen 4 kruvaziyer gemiyle kentte bayram havası yaşandığını, Costa Crociere'ya ait "Deliziosa, Pacifica ve Neoromantica" gemileri ile MSC Crociere'ye ait "Preziosa" gemilerinden 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfanın indiğini ifade etti.

"Yanaştıracak yerimiz olsa da 5-6-7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek ve İzmir daha fazla pay alabilse. Tüm çabalarımız bu hayalimizi gerçekleştirmek için" ifadelerini kullanan Demirtaş, gemilerden inen turistlerin büyük bölümünün Efes, Bergama gibi planlı turlar yerine İzmir'i gezmeyi tercih ettiğini belirtti.

Demirtaş, şunları kaydetti: "Kentimizde bir günde bu kadar turisti ağırlamak çok önemli. Çerezden giysiye kadar birçok farklı kalemde alışveriş yaptılar. Restoranlarda büyük doluluk yaşandı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bazı şirketler rotalarına İzmir'i de katıyor. Artık İzmir'in 2-3 gemi ile değil aynı günde dev gemiler ile konuşulmaya ihtiyacı var. Şu anda direkt uçuşlarla ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Eğer çalışmamız sonuç verirse İzmir'de yolcu değişimi yapılması için yol açılmış olacak."

Limanda özellikle taksicilerin sorun yarattığını savunan Demirtaş, müşteri kavgası yapan taksicilerin hoş olmayan görüntülere neden olduğunu, bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın girişimde bulunması gerektiğine değindi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise kente gelen toplam gemi ve turist sayılarında düşüş yaşansa da İzmir'in kruvaziyerler için uğrak bir liman olduğunu, son dönemdeki hareketliliğin bunu gösterdiğini söyledi.

Aynı gün 4 geminin gelmesiyle kentin liman kapasitesinin yetersiz olduğunun ortaya çıktığını, yolcu limanına yanaşamayan bir geminin İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'nün çabasıyla yük limanına yanaştırıldığını anlatan Öztürk, "Kruvaziyer limanının İzmir'in acil bir ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıktı" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf galibiyetten başka bir şey düşünmüyor
Sonraki Haber İESOB'den İşsizlere yeni iş imkanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?