ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir’in kazanma zamanı

İzmir’in kazanma zamanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’in kazanma zamanı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en büyük kaynak kentlerden birinin İzmir olduğuna dikkat çekerken, tarım ve ticaretten gelen ekonomik altyapı, sanayi kültürü ve lojistik avantajlarının etkin kullanılarak doğru adımlarla kazanca dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Dönmez, “İşbirliği içerisinde, herkesin katkısıyla yol almak ve kesinlikle fark yaratmak zorundayız. Bunun için de uluslararası bir perspektiften bakmalı ve stratejik projeler üretmeliyiz” dedi.

Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı tarafından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eş güdümünde “Gayrimenkul odaklı büyümeden üretime dayalı büyümeye doğru” temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda İzmir Çalıştayı’na katılan Dönmez, İzmir’in sanayileşmesi, kentin geleceğinde üretimin rolü ve üretim ekonomisinin dönüşümü için yapılan girişimleri aktardı.

Üretim üssü

İzmir’in; tarım ve ticaretten gelen ekonomik altyapısını, sanayiden, eğitim ve sağlığa, kültürden turizme turizme kadar geniş bir yelpazeye yayarak bugüne geldiğini tekrarlayan Dönmez, nüfusun yüzde 32’sinin sanayide istihdam edildiğine, yabancı sermayeli doğrudan yatırımların 3 büyük kent içinde imalat sanayi açısından en çok İzmir’i tercih ettiğine dikkat çekti. Dönmez, İzmir’in üniversiteleri, organize sanayi ve serbest bölgeleri, ihtisas fuarları, 64 değişik sektörde yapılan üretimi ve alternatif enerji kaynaklarıyla üretim için tüm imkanları sunduğunu söylerken, “Türkiye’nin potansiyeli ve jeopolitik önemi, İzmir’in sanayi kültürü ile lojistik avantajları bizleri her zaman umutlandırmıştır. Yabancı sermaye, benzer iş kültürüne sahip olması nedeniyle üretim için İzmir’i tercih etmektedir. Bugün dünyanın üretim merkezi olan Çin, Türkiye’deki ikinci Başkonsolosluğunu İzmir’e açıyorsa bu ve benzeri fırsatlar iyi değerlendirilmelidir” dedi.

Muhsin Dönmez, EBSO olarak gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki yatırımcıları İzmir’e çekebilmek için gerçekleştirdikleri aktivitelerin yanısıra destekler ve mevzuatlar kapsamında da yatırım koşullarının daha iyi olması, sektörel ve bölgesel teşvikler, üniversite ve sanayi işbirliği geliştirilerek katma değeri yüksek üretim gerçekleştirilmesi amacıyla girişimler sürdürdüklerini anlatırken, özellikle sanayiyi geliştirici teşviklere odaklanılmasının Akdeniz’in ticaret kavşağı konumundaki kentin Türkiye ekonomisine katkısını hızlandıracağını vurguladı.

Projeler tamamlanmalı

Muhsin Dönmez, özellikle altyapı, bilişim, enerji ve ulaşım alanında yapımı devam eden çok önemli projelerin tamamlanmasının İzmir’i atağa kaldıracak önemli bir fırsat oluşturduğunu da vurgularken, “Tüm İzmirlilerin bunların takip etmesi ve zamanında tamamlanması yönünde kamuoyu baskısı yaratması gerekiyor. İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara YHT, Alsancak Limanı ve Çandarlı Limanı başta olmak üzere ulaşım projeleriyle gelişecek lojistik ağ sadece İzmir’e değil, Ege Bölgesi’ne de talepleri artıracaktır. İzmir, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en büyük kaynak kentlerden biridir. Ve bu kaynak etkin kullanılmalı, tüm potansiyelini açığa çıkaracak destekler sağlanmalı, projeler bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sertel: Bu saldırıları yapanları ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?