ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir'in çöpü Karşıyaka'ya dökülmeyecek

İzmir'in çöpü Karşıyaka'ya dökülmeyecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in çöpü Karşıyaka'ya dökülmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı'nın eteklerine yapmak istediği çöp tesisine karşı açılan davada, Karşıyakalıları sevindirecek bir gelişme yaşandı.

İzmirli Çevre Avukatları Senih Özay ve Murat Fatih Ülkü'nün, Büyükşehir'in katı atık bertaraf tesisi kurmak için belirlediği yerin yanlış olduğu gerekçesi ile İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne açtıkları davada davanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. 

Geçtiğimiz günlerde hazırladıkları raporu mahkemeye teslim eden bilirkişiler "Karşıyaka Yamanlar'a katı atık bertaraf tesisi kurulamaz" görüşünde birleşti. Bilirkişiler hazırladıkları raporda söz konusu alanda katı atık bertaraf tesisi kurulması halinde halk sağlığına ve çevreye büyük zararlar vereceğine dikkat çekti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine birkaç hafta içerisinde bilirkişi raporunu göz önüne alarak karar verecek olan mahkemenin, Yamanlar'da katı atık tesisi yapılamayacağı yönünde karar vermesi bekleniyor.

Tesisin yapılması aleyhinde bir karar çıkması durumunda Büyükşehir'in davayı temyize götürüp götürmeyeceği ise merak konusu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da Palacios sonunda dönüyor...
Sonraki Haber Karabükspor maçı gençlere ücretsiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?