ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir'in antik kenti ''Smyrna'' Fransız Kültür'de tartışılacak

İzmir'in antik kenti ''Smyrna'' Fransız Kültür'de tartışılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in antik kenti ''Smyrna'' Fransız Kültür'de tartışılacak

İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde 23-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Antik Smyrna İzmir Kazı ve Araştırmaları 2. Uluslararası Çalıştayı’nda İzmir tarihi, Smyrna kazılarında ortaya çıkan sonuçlar ve İzmir kültür tarihi masaya yatırılacak.

İzmir Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle 23- 24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Antik Smyrna İzmir Kazı ve Araştırmaları 2. Uluslararası Çalıştayı’nda dünyanın en büyük antik agoralarından birine sahip olan Antik Smyrna Kenti masaya yatırılacak.

Smyrna Antik Kenti Kazı Araştırma ve Restorasyon projesi ekibinin başında olan Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Akın Ersoy, çalıştayı düzenleme amaçlarının İzmir tarihi, arkeoloji ve kültür tarihi alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımı yapmak olduğunu, çıkan sonuçları İzmirlilerle paylaşmak istediklerini söyledi.

Yurtdışından uzmanlar geliyor

İki gün sürecek çalıştaya yurtiçinden ve yurtdışından katılacak uzmanlar, İzmir tarihi, İzmir’in arkeolojik mirası, Smyrna kazılarında ortaya çıkan eserler, İzmir’deki Yahudi mezarlıkları gibi konularda sunum yapacaklar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Adam Olacak Çocuk'' Karşıyaka'ya geliyor
Sonraki Haber Eyvah! Çocuğum okula başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?