ANA SAYFA > İZMİR > ''İzmirim Kart''a dönüştürülme süresi 30 Eylül'e uzatıldı

''İzmirim Kart''a dönüştürülme süresi 30 Eylül'e uzatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''İzmirim Kart''a dönüştürülme süresi 30 Eylül'e uzatıldı

ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımada kullanılan eski tip öğrenci ve öğretmen kartlarının “İzmirim Kart”a dönüştürülme süresinin, yoğun talep nedeniyle 30 Eylül 2016 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

“İzmirim Kart” özelliği taşımayan eski tip kişiselleştirilmiş (öğrenci ve öğretmen) kart sahipleri, belirtilen tarihe kadar www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden, öncelikle değişim başvurusu yaparak ödemelerini aynı adresten kartla gerçekleştirebilecek. Dileyen kullanıcılar ise Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden ESHOT Genel Müdürlüğü Kurum Tahsilat hesabına “havale ücreti ya da herhangi bir masraf ödemeden” 7 TL ücret yatırarak işlemini yapabilecek. Kişisel olmayan kartlar ise 6 TL karşılığında değiştirilebilecek.

Öğrenci kartları okullara gönderilecek
Kart değişim başvurusunda bulunan ilköğretim ve lise öğrencilerine ait kartlar, 2016/2017 öğretim döneminde okullarına toplu olarak teslim edilecek ve kartların dağıtımı okul yönetimleri tarafından yapılacak. ESHOT tarafından bireysel kart teslimi olmayacak. Çeşme, Karaburun, Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Tire, Torbalı, Foça, Dikili, Kınık, Kiraz, Selçuk ve Bergama ilçelerinde öğrenim gören ilköğretim ve lise öğrencileri ise yeni kartlarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerel hizmet bürolarından teslim alabilecek. İzmir dışında okuyan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, Konak Katlı Otopark altında bulunan ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü Kart Dağıtım bürolarından kartlarını teslim alacaklar.

Bakiyeler aktarılacak
Eski tip kartlarda kalan bakiyeler alt limit olmaksızın İzmirim Kart’a aktarılacak. Mevcut öğrenci ve öğretmen kartlarının arka yüzünde yer alan numarası 23105 ve 23106 ile başlayan kartlar İzmirim Kart olduğundan değiştirilmeyecek ve aynı kartlar kullanılmaya devam edecek. Eski tip kartlara son olarak 31 Ekim 2016'ya kadar dolum yapılabilecek. Bu kartların geçerli olacağı son tarih ise 30 Kasım 2016. Mevcut bakiyeler, satın alınan İzmirim Kart’a 15 Aralık 2016’dan itibaren aktarılabilecek.

Hayatı kolaylaştıracak
İzmirliler otobüs, metro, İzban ve vapur seferlerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti ve akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmette İzmirim Kart’ı kullanabilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Atatürk'le omuz omuza poz verme imkanı
Sonraki Haber Barışın sesi Konak’tan yükseldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?