ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'e sürücüsüz metro geliyor

İzmir'e sürücüsüz metro geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'e sürücüsüz metro geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesinin ulaşım sorununu kökten çözecek metro projesi için kolları sıvadı. Fizibilite çalışmaları son aşamaya gelen Üçyol-Buca Metro hattı 11 istasyondan oluşacak. Mevcut hatlardan bağımsız olarak yapılacak Buca Metrosu, teknolojinin en son sistemleri ile donatılacak ve tren setleri “sürücüsüz” olarak hizmet verecek.

Tramvay, banliyö ve metro projeleriyle raylı sistem yatırımlarını üç koldan sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, metroyu Buca'ya en kısa sürede ulaştırmak için de yoğun bir çalışma yürütüyor. “Ulaşım Ana Planı” kapsamında bulunan “Üçyol İstasyonu-Buca Tınaztepe Kampusu-Buca Koop. metro hattı” için geçtiğimiz yıl uygulama projesine başlayan Büyükşehir, bu çalışmada önemli aşama kaydetti. Yolcular için Üçyol İstasyonu bilet holü katından bağlantılı olacak yeni hat, mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu sayede teknolojinin en son sistemleri Buca Metrosu'nda kullanılabilecek. Bu hat üzerindeki tren setlerinin sürücüsüz olarak hizmet vermesi planlanıyor. 

12,5 km -11 istasyon
Bölgedeki sosyal hayatı etkilememesi için derin tünel olarak yapılması düşünülen 12.5 km'lik hat üzerinde 11 istasyon yer alacak. Şirinyer İZBAN İstasyonu ile bağlantılı projelendirilecek Buca Metrosu, Üçyol İstasyonu ile başlayacak. Bu istasyonu takiben Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Buca Koop. istasyonları sıralanacak ve Çamlıkule İstasyonu ile hat son bulacak.
 
2017'de yapım ihalesine çıkılacak
Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne proje onayı için başvuruda bulunulacak. Başvuru ve onay süreçlerinden sonra 2017 yılı ortalarında projenin yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1. Başkan Amca Futbol Turnuvası sona erdi
Sonraki Haber AK Parti Buca’dan anlamlı bağış

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?