ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'e çağdaş müze önerisi

İzmir'e çağdaş müze önerisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'e çağdaş müze önerisi

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’in çağdaş bir müzeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle hazırlanan önergede “Yer yetersizliği nedeniyle sergilenemeyen tarihi ve kültürel zenginliklerin depolarda rutubet altında çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu “ vurgulandı.

Yiğit'in Meclis Başkanlığı'na sunduğu önerge şöyle:

"İzmir tarihi ve kültürel zenginlikleri ile oldukça ön plana çıkan bir kenttir. Arkeolojik kazılar, bu tarihin ve kültürel zenginliklerin gün yüzüne çıkmasına vesile olmaktadır.

Topraktan gün yüzüne çıkan eserler ise yer yetersizliği nedeniyle ne yazık ki depolarda, ziyaretçiden uzak rutubetli günler geçirmektedir. Sergileyemedikten sonra gün yüzüne çıkarmanın da hiçbir anlamı yoktur.

Gerçek anlamda bir medeniyetler şehri olan ve turizmde dünya çapında ön plana çıkma potansiyeli taşıyan İzmir’de kesinlikle yeni bir müzeye ihtiyaç duyulmaktadır. Adını kültür turizminde ön plana çıkaracak çağdaş bir seviyede, günümüzün teknolojik gelişmelerini içinde barındıran, yerli yabancı turistin ilgi odağı olacak, içerisinde vakit geçirilebilecek alanların bulunacağı bir müze sadece İzmir değil, ülke turizminin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda;

1.      İzmir’in sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliğin tanıtımı ve sergilenmesi konusunda şehirde bulunan mevcut müzeler yeterli midir?

2.      İzmir’de gün yüzüne çıkarıldığı halde, müze ve yer yetersizliğinden dolayı sergilenemeyen ne kadar tarihi ve kültürel eser vardır?

3.      Gerçek anlamda bir medeniyetler şehri olan, tarihi, doğası, konumu ve iklimiyle büyük bir turizm potansiyeline sahip İzmir’e, günümüzün teknolojik gelişmelerini içinde barındıran, yerli yabancı turistin ilgi odağı olacak, içerisinde vakit geçirilebilecek alanların bulunacağı bir müze kazandırılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?"

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof. Dr. Yılmaz: ''Kadın erkek el ele vereceğiz''
Sonraki Haber Sındır: “Türkiye, servetin adaletsiz dağıtıldığı ülkelerin başında!”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?