ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'den Unesco atağı

İzmir'den Unesco atağı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'den Unesco atağı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama ile Efes’in ardından Foça, Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgesinin UNESCO Tarih Mirası listesine girmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

İzmir Ticaret Odası, dünya turizm devleriyle İzmir'i "Tourizmir" zirvesinde buluşturdu. Ülke gündemi nedeniyle son dönemde turizm gelirleri her geçen gün azalırken İzmir ve ülke turizmini tekrar ayağa kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyona 26 ülkeden 70 uluslararası turizm birliği yöneticisi, havayolu şirketi yöneticisi, tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı katıldı. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekda, oda ve borsa temsilcileri katıldı.

İZMİR'İ KOKLATMA TOPLANTISI

Toplantının açılış konuşmasını İTO Başkanı Ekrem Demirtaş gerçekleştirdi. Katılımcılara alışılagelmişin dışında daha rahat bir zirve olacağını söyleyen Demirtaş, "Bugün alıştığımız formatın dışında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Şu salonda bulunan herkes turizme gönül vermiş kişiler. Çok geniş katılımlı bir toplantı değil. Tanışma yakınlaşma ve İzmir'i koklatma toplantısı. Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance "Marka Ülkeler" araştırmasına göre, Türkiye 751 milyar dolar marka değeri ile dünyanın en değerli 19. Ülke markası. G 20 üyesi ve dünyanın 17. Büyük ekonomisi. Turizmde ise dünyanın en büyük 6. Destinasyonu. Bizim amacımız Türkiye'nin ikinci büyük kenti İzmir'i marka kent yapmak. Çünkü turizm yarattığı büyük ekonomik katma değerin yanı sıra dinamizmi, tanıtım gücü ile eğitimden sanayiye, spordan yaşam kalitesine kadar bir kente ok şey katan özel bir alan" diye konuştu.

İZMİR MODA DEĞİL MARKA OLDU

Demirtaş'ın ardından kürsüye Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy çıktı. İzmir'in öneminden söz eden Ulusoy, "Bu şehirde her zaman hayat var. Emekliliğimi de bu kentte geçirmek istiyorum. Noksanlarımız var kruvaziyer limanı yenilenmeli, sürdürülebilir turizmle, sağlık ve inanç turizmiyle gelişmeye ihtiyacı var. Antalya, İstanbul turizmde moda oldu ama İzmir her zaman marka oldu. Moda gelip geçicidir ama İzmir her zaman turizmde önemli bir rol oynamıştır. İzmir'de devlet bürokrasisinin ve Ticaret Odamızın turizmin içinde olması bize cesaret veriyor. Turizm fuar alanı ricayla katılım derken şimdi ricayla yer vermeye başladık. İzmir'in turizm kenti olması bu açısından önemli" dedi.

BAŞKAN'DAN UNESCO MÜJDESİ

Zirvede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcılara UNESCO müjdesi verdi. Büyükşehir'in kentin tarihi ile ilgili yaptığı çalışmaları sıralayan Kocaoğlu, Foça ve kent merkezindeki tarih üçgeni Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgesinin UNESCO listesine girmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Kocaoğlu, "Bir kentin turizm kenti olabilmesi için önce insanına bakmak gerekir. Bu kent insanlık tarihi boyunca hoşgörünün yaşandığı 8 bin 500 yıllık dünyanın en kadim kentidir. İnsanı da bu tarihten nasibini almış insanların yaşadığı bir kenttir. Kentimiz dünyada 4 milyonu aşkın kentlerin arasında en güvenli kentlerdendir. Geçen yıl Bergama, bu yıl Efes UNESCO tarih mirası listesine girdi. Şimdi sırada Foça var. Tarihi Kemeraltı Agora ve Kadifekale içinde bir hazırlık süreci başlatmak durumundayız" diye konuştu.

TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kocaoğlu Büyükşehir'in İzmir'in turizmiyle ilgili yürüttükleri faaliyetleri katılımcılara aktardı. Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin sahibi olarak yerel yönetimi olarak sadece belediye hizmetlerinden değil yerelde kalkınmadan kendini sorumlu görüp yoluna devam etmektedir. Çevre yatırımı yapmazsanız, yaşanılır bir çevre yaratmazsanız, havanızı suyunuzu temiz tutmazsanız en önemli ayağınız eksik kalır. Tarihi kazıları desteklemezseniz, tarihin gün yüzüne çıkmasını desteklemezseniz neyi ortaya çıkaracaksınız? Sadece eski kentimiz 27 hektarlık Kemeraltı Agora bölgesinde Büyükşehir'in 11 yıldır yaptığı çalışmaları topladığınızda 15 Milyon dolar kadardır. Turizmi şekillendirmek istiyoruz. İnanç turizmini geliştirmek istiyoruz. Eğer sinagogları, camileri, kiliselerin bakımını yapmaz korumazsanız neyi göstereceksiniz? Biz bunların hepsini yapıyoruz. Eğer fuar ve kongre alanınız yoksa nerede fuar yapacaksınız" şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehit ateşi İzmir'e düştü...
Sonraki Haber Nergiz Sürücü Kursu açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?