ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'den bir rekor daha

İzmir'den bir rekor daha

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'den bir rekor daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19. kez düzenlediği ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’nda yine yeni bir rekor kırıldı. Gündoğdu’daki ödül töreni, atık pet şişelerden yapılan fil heykeli, temizlik işçilerinin perküsyon şovu ve dalgıçların körfez temizliğiyle birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle bu yıl 19. kez düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ödül töreni, Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bu yıl farklı bir etkinliğe de imzasını atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık pil toplama kampanyasının yanı sıra “Kaç Pet Şişe Bir Fil Eder?” kampanyasında toplanan pet şişelerle İzmir’in simgeleri arasında sayılan fil Pak Bahadır’ın da bir heykelini yaptırdı. Çevre bilincini arttırtmaya yönelik etkinlikte bir yandan körfez dalgıçlar tarafından temizlenirken, diğer yandan da çevre için pedal çevrimi gerçekleştirildi. Çevreci etkinlikte Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin temizlik işçilerinden oluşan Eko Show ritim grubu da konser verdi. Törene katılanlar arasında İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da vardı.

Az farkla yeni rekor
Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek amacıyla 1998 yılından bu yana sürdürülen kampanyaya çevre dostları bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Her yıl yeni rekora imza atan katılımcılar, geçtiğimiz yıl 37.6 ton olan rekoru bu yıl 37.8 tona çıkararak çıtayı biraz daha yükseltti. Yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, anaokulları, muhtarlıklar, ilçe belediyeler ve sokak çocuklarını koruma olmak üzere 9 kategoride düzenlenen kampanyada dereceye girenler notebook, tablet bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı cep telefonu, LCD televizyon, interaktif dokunmatik akıllı tahta ve okul çantası seti gibi ödüllerin sahibi oldu. Kampanyada dereceye giren ilçe belediyelerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yol süpürme aracı, çöp kamyonu ve konteynır hediye edileceği bildirildi.

Bu kentin çevreci insanları...
Çevre bilincini çocuklara aşılamak için bu etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentimiz, çevre yatırımları konusunda Türkiye’deki diğer illere göre açık ara önde. Elbette eksiklerimiz var ama samimiyetmle çalışarak bu eksikleri hızla gidermeye çalışıyoruz. Yapacak gücümüz var ve sizlere her zaman daha iyi hizmet vermek için çıtamızı hep yüksek tutuyoruz. Gelecek nesillere bugünden daha iyi bir çevre bırakmak için hepimiz bu çevreci mücadelenin içine girmeliyiz. Bu kentte çevreci insanlar yaşıyor, bu kentte aydın insanlar yaşıyor, o halde İzmir bu görevi başararak tüm dünyaya örnek olacak” şeklinde konuştu.

Alkışlar sizin için
Toplanan pillerin TAP tarafından belirlenen lisanslı tesislerde bertaraf edildiği kampanyada ödül almaya hak kazananlar şöyle sıralandı: 
YETİŞKİNLER: 1. Rukiye Urgancı, 2. Hüseyin Sevgi, 3. Melih Babacanoğlu
GENÇLER: 1. Eren Demir, 2.Mustafa Kahya, 3. Musacan Köylü
ÇOCUKLAR: 1. Arda Kınacı, 2. Sarp Kağan Kabal 3. Deniz Soyer
OKULLAR: 1. Öğretmen Kenan Gamsız İlkokulu, 2. Sacide Ayaz Ortaokulu 3. Talatpaşa İlkokulu
KURUMLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: 1. Arvento Mobil Sistemleri A.Ş, 2.Baylan Ölçü Aletleri, 3. Ege Üniversitesi
ANAOKULLARI: 1. Nezahat Ertan Anaokulu, 2. Balatçık Anasınıfı, 3. Karşıyaka Anaokulu
MUHTARLIKLAR: 1. Şirintepe Muhtarlığı, 2. Atakent Muhtarlığı, 3. Mansuroğlu Muhtarlığı
İLÇE BELEDİYELER: 1. Bornova Belediyesi, 2. Karşıyaka Belediyesi, 3. Çiğli Belediyesi
ÖZEL ÖDÜL: Sokak Çocukları Koruma Çocuklar Geleceğinizdir Derneği
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça yolu biraz daha kısaldı
Sonraki Haber Çocuklar ''Yaza merhaba'' dedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?