ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir'deki Siirtliler, Cigor Bayramı'nı Karşıyaka'da kutladı...

İzmir'deki Siirtliler, Cigor Bayramı'nı Karşıyaka'da kutladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'deki Siirtliler, Cigor Bayramı'nı Karşıyaka'da kutladı...

İzmir’de yaşayan Siirtliler, Karşıyaka’da bulunan SİDER’de (Siirtliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği) buluşarak “Cigor Bayramı"nı kutladı.

İzmir’de yaşayan yüze yakın kişinin katıldığı buluşmada konuşan SİDER Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Muhdi Şavural, Cigor Bayramının anlam ve önemini anlattı.  Şavural, “Bundan sonra her ayın son Perşembe günü hemşerilerimizi buraya bekliyoruz. Evlerimizde pişireceğimiz Siirt’e özgü yemekleri buraya getirip birlikte yiyeceğiz” dedi.
Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın kuzeyine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır’ın bugün son yolculuğuna uğurlanmasından dolayı eğlence yapılmayacağı, sadece evlerde pişirilip getirilen yemeklerin yenilmesi ile kalınacağı belirtildi. Siirtliler evlerinde pişirip getirdiği Siirt’e özgü perde pilavı, bumbar dolması (zımbılok), içli köfte gibi yemekleri birlikte yediler ve birbirleri ile bolca sohbet ettiler.

CİGOR
Cigor ,Türkmen ve Arap kökenli Siirtlilerin mahalli bayramlarından birinin adıdır. Cıgor’un etkinliklerinden biri de, “Ras-ulhacar” denilen mevkie gidilerek oradan Marcıs=Nergis çiçeği toplanmasıydı. Ras-UlHacar’danergis toplayan gençler, bunları deste haline getirir, nişanlılarına gönderirlerdi. Siirt'in yöresel bayramlarından olan "Cigor Bayramı" Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ulusal envanterinde de yer alıyor.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Gelişim küme düştü
Sonraki Haber Tuna-Der yüzlerce insana ‘’can’’ oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?