ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir’de konut fiyatları arttı

İzmir’de konut fiyatları arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de konut fiyatları arttı

Hürriyet emlak.com Mayıs 2015 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 13 olurken bu oran metrekareye ortalama 2.214 lira olarak yansıdı. Kiralık konutlarda ise yüzde 9’luk artış yaşandı. İzmir ise fiyat artışında İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa arasında, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’de amortisman süresi ise, ortalama 12 yıl.

İzmir’de bulunan satılık konutların metrekare ortalama fiyatı, %12 artarak, 1.926 liraya ulaşırken, kiralık konutlarda ise, yüzde 15’lik bir artışla, metrekaresi 9 liraya ulaştı. İzmir’in, son bir ayda en çok değerlenen ilçesi yüzde 9.6 artışla Seferihisar oldu. İkinci sırayı yüzde 4,2 artışla Çiğli alırken, üçüncü sırada ise yüzde 3.9 artışla, Urla yer alıyor. İzmir’de amortisman süresi ise 17 yıl.

KONUT  FİYATLARI AZALAN İLÇELER :

Foça ilçesi, %2,6lık bir azalışla, konut fiyatlarında en çok düşüşü yaşayan ilçe olurken, bunu %1,3 oranında azalış yaşayan Konak ve  %0,2 lük azalışla Karabağlar takip etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gıdada küresel rekabet için uygunluk denetimi şart
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu resmen İzmir milletvekili

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?