ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir'de iş dünyasına hareket gelecek

İzmir'de iş dünyasına hareket gelecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de iş dünyasına hareket gelecek

İzmir’in sivil toplum kültürüne hareket getirecek İzmir İş Dünyası Derneği’nin kuruluşu için çalışmalar başladı. Dernek, istihdam, eğitim ve sivil toplum hareketlerine yönelik etkin projeler üreterek Avrupa Birliği hibe projeleri hakkında da çalışmalar yapacak.

Başta, eğitim ve Avrupa Birliği hibe kredileri olmak üzere çalışmalar yürüterek İzmir’in sivil toplum hareketine yeni bir soluk getirecek İzmir İş Dünyası Derneği’nin kuruluş çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir’in iş dünyasının, esnafın ve halkın sosyal, ekonomik ve kültürel standartlarının gelişmesi ve yükselmesi amacıyla projeler geliştirmek üzere kurulacak derneğin fikir babası olan Bostanlı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) Onursal Başkanı Feyyaz Sungur, “Avrupa Birliği hibe kredileri ve KOSGEB kredileri için düğmeye bastık. Valimiz Mustafa Toprak ve bölge milletvekillerimizin de desteğiyle istihdam temelli projeler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda sürdürülebilir kalkınmayı tesis etmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Feyyaz Sungur, böylesine geniş çalışma alanında faaliyet gösrerecek bir derneğin İzmir için bir ihtiyaç olduğunu ve derneğin İzmir’de bir ilk olacağının altını çizdi. Sungur, istihdama, eğitime ve sivil toplum örgütlerine destek olacak olan derneğin, Avrupa Birliği’ne uyum sürecine de katkı sağlayacak çalışmalar yürüteceğini sözlerine ekledi. Üyeleri arasında Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve Eski Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak’ın da bulunduğu dernek faaliyetlerine 20 Mart’ta başlayacak.

50 üye ile yola çıkan İzmir İş Dünyası Derneği, KOSGEB kapsamında eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek edindirme kursları, girişimciler için Avrupa Birliği projeleri kapsamında hibe ve teşvik fonları sağlanması konusunda destek verici çalışmalar yürütecek. Dernek kurucuları, kuruluş sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği Bakanlığı’na ziyarette bulunarak destek ve iş birliği konularında fikir alışverişinde bulunacak. Ekolojik çevrenin korunması ve tüketici haklarının savunulması gibi soyal konularda da proje üretecek derneğin kurucu kurulunda şu isimler bulunuyor: BESİAD Onursal Başkanı Feyyaz Sungur, Selahattin Baykara, İzzet Taşhan, Caner Yavuz, Özgül Sular, Av. Mehmet Ali Tuncay, Dr. Özger Ergin, Cemalettin Coşkuner, Hakan Solak, Orkun Örnek, Ali Emre Aktan, Pınar Güney, Havva Ceylan ve Ümit Akkoca.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2016 ATV Şampiyonası'nın açılış yarışları Urla'da yapıldı
Sonraki Haber Karşıyaka turizmin de yıldızı olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?