ANA SAYFA > SPOR > İzmir'de ilk dart spor kulübü Karşıyaka'da kuruldu

İzmir'de ilk dart spor kulübü Karşıyaka'da kuruldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de ilk dart spor kulübü Karşıyaka'da kuruldu

Bostanlıspor dart branşının da tescilini yaptırdı. Türkiye Bocce, Bowling,Dart Federasyonuna bağlı olan dart sporu artık Karşıyaka'da ve İzmir'de ilk ve tek gençlik spor kulübü olarak Bostanlıspor da oynanacak.

Bostanlıspor Dart Şube Başkanı Ferruz Bozaslan'ın bu konudaki açıklaması şöyle:
"Şube olarak şubat sonuna doğru tesislerimizde derslerimize başlamayı planlıyoruz, şube olarak amacımız önümüzdeki yıl türkiye şampiyonasına en az 4 öğrenci ile katılmak dartın sadece bir spor dalıdan ziyade gençlerin birbirleri arasındaki diologların artmasına katkısı,okul hayatlarında derslerine katkı sağlamak ve gençleri sporu bir hobi olarak sevdirmeyi hedeflemek önceliklerimiz arasıda olacak
Dart sporunda kısa süre içinde karar verebilmek, bu kararı nasıl uygulayacağını planlamak, planlanan atış yapılamaz ise hem yaşanan yoğun moral bozukluğu ile baş edebilmek hem de bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi yoğun zihinsel faaliyetler önemli bir yer tutuyor. Bu yönüyle Dart sporu satranç sporuna benzetiliyor ve “Ayakta Satranç Oynamak” olarak da tarif ediliyor.Matematiksel zekanın gelişimine olağanüstü katkı sağlayan Dart, başta Almanya olmak üzere Avrupa’da bazı ülkelerde bir çok ilköğretim okulunda destek dersi olarak uygulanmaktadır.
Dart, bireylerin zihinsel yorgunluklarını atmak; günlük iş, okul, ev stresinden uzaklaşabilmek; yoğun zihinsel faaliyetlerden sonra dinlenebilmek için etkili bir araçtır.
Dart gençlik merkezleri, kamplar, sosyal dinlenme ve eğlenme tesisleri, öğrenci yurtları, öğrenci kulüpleri, turizm işletmeleri, vb bir çok ortam için ideal bir rekreasyon etkinliğidir.
Dart sporu ülkemizde de okul sporlarına dahil edilmiş olup TEOG puanına katkı sağlamaktadır."

DART KURSLARIYLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ:
0-544 7 35 1912 numaralı kulüp telefonumuzdan alabilirsiniz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi sergisi İKSEV'de
Sonraki Haber Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'ndan iş birliği önerisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?