ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir'de ihracat ve ithalat arttı

İzmir'de ihracat ve ithalat arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de ihracat ve ithalat arttı

Türkiye İstatistik Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre; İzmir’de ihracat 2016 yılı Eylül ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 11,4 artarak 679 milyon dolar, ithalat yüzde 9 artarak 715 milyon dolar olarak gerçekleşti. İzmir’de; ihracatın ithalatı karşılama oranı 2015 Eylül ayında yüzde 92,9 iken, 2016 Eylül ayında yüzde 95’e yükseldi.

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre İzmir'den Almanya’ya yapılan ihracat 2016 yılı Eylül ayında 87 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla ABD (75 milyon dolar), İngiltere (49 milyon dolar) ve İtalya (38 milyon dolar) takip etti.

İthalatta ilk sırayı Almanya aldı

İzmir'e Almanya’dan yapılan ithalat, 2016 yılı Eylül ayında 85 milyon dolar oldu. Bu ülkeyi sırasıyla Çin (73 milyon dolar), Rusya (61 milyon dolar) ve Paraguay (46 milyon dolar) izledi.

En fazla ihracat Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler

2016 yılı Eylül ayında İzmir'de en çok ihraç edilen “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler” fasılını (58 milyon dolar), " Örme giyim eşyası ve aksesuarı " (57 milyon dolar) “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler” (51 milyon dolar) ve “Tütün ve tütün yerine geçen işlenmiş maddeler” (50 milyon dolar) ihracatı takip etti.

İzmir Ege bölgesinde ihracatta birinci

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Ege Bölgesi'nde Eylül ayında gerçekleşen ihracatın yüzde 58'i İzmirli firmalar tarafından yapıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda bayrak töreni yeri değişti
Sonraki Haber IFC: ''İzmir dünyadaki belediyelere örnek olacak''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?