ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’de eğitim alan uluslararası üniversite öğrencileri buluştu

İzmir’de eğitim alan uluslararası üniversite öğrencileri buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de eğitim alan uluslararası üniversite öğrencileri buluştu

İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Günü, İzmir’deki 9 üniversitede eğitim alan yaklaşık 500 uluslararası öğrenciyi bir araya getirdi.

İzmir Üniversiteleri Platformu Study in Izmir çalışma grubu tarafından ikinci kez düzenlenen Uluslararası Öğrenci Günü, İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde yaklaşık 500 uluslararası öğrenciyi bir araya getirdi. Etkinlik ile Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim alan uluslararası öğrencilerin tanışması ve İzmir’de üniversite eğitimi deneyimlerini paylaşması hedeflendi. Boyozdan kumruya, kısırdan tulumba tatlısına kadar kente ve Türkiye’ye özgü lezzetlerin sunulduğu etkinlik, İzmir Üniversitesi dans gruplarının sahne gösterileri ile renklendi.

Uluslararası üniversite öğrencilerinin buluşma noktası İzmir
Uluslararası öğrencilerin İzmir’deki üniversite eğitimine dair görüşlerini fotoğraflarla anlatmaları hedeflenen “Uluslararası Öğrenciler Gözüyle İzmir” yarışmasının tanıtımının da yapıldığı etkinlik, Platform Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in konuşması ile başladı. Öğrencilerin üniversite eğitimi için İzmir’i tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Erciyeş, İzmir’in uluslararası bir üniversite kenti olma yolunda önemli aşama kaydettiğini ve her yıl İzmir’de eğitim almayı tercih eden uluslararası öğrenci sayısının arttığını söyledi. Etkinliğe İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Platform Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün ve üniversitelerin Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri de katıldı.

İzmir’i fotoğraflarla anlatacaklar
Her bir uluslararası öğrencinin en fazla 3 fotoğrafı ile en geç 13 Mayıs’a kadar katılabileceği yarışmanın kazananları 24 Mayıs’ta açıklanacak. Fotoğrafları en fazla beğeni alan öğrencilere üniversiteler tarafından tablet, kamera, fotoğraf makinesi, akıllı saat gibi ödüller verilecek. 

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ
İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Şehirdeki tüm üniversitelerin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak, İzmir’i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmak amaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Uşak deplasmanında
Sonraki Haber Üniversite-Sanayi İş Birliği İKÇÜ'DE tartışıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?