ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de büyük havacılık şenliği başlıyor

İzmir'de büyük havacılık şenliği başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de büyük havacılık şenliği başlıyor

Gaziemir’de bulunan Hava Teknik Okular Komutanlığı yerleşkesinde düzenlenen Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği yarın başlıyor.

23-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Havacılık Bilim ve Kültür Şenliği’nde Havacılığın kalbi Gaziemir’de atacak. Şenlik halka açık ve ücretsiz olacak.

Hava kuvvetleri komutanlığının gösteri uçağı SOLOTÜRK uçuşu, pervaneli hava akrobasi gösterisi, paraşüt atlayışı, model uçak uçuşları, hava arama kurtarma gösterisi gibi uçuş aktiviteleri yanında havacılık sektöründe önde gelen firmaları da yer alacak. Hava astsubay öğrencilerinin bilim standları şenlik alanını süsleyecek.

Şenlik kapsamında KOLPA ve Kıraç konser verecek. Genel Kurmay Başkanlığı’na bağlı Mehteran Bölüğünün gösterisi de yer alacak.

Şenlik nedeni ile Gaziemir’de bulunan Hava Teknik Okullar Komutanlığı’ndaki Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Hava Teknik Okullar Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, “104 yıldır varlığını sürdüren Hava Kuvetleri’nin kıtasında etkin, bölgesinde lider ve çağı ile yarışır bir hava ve uzay gücü olarak daha nice yüzyıllara taşıyacak personelimizin yetiştirilmesinde, kendini bir trenin lokomotifi gibi his eden Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’na önemli görevler düştüğünü” söyledi.

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun 10 farklı ön lisans programı ile eğitim verdiklerini belirten Hava Pilot Tümgeneral Kadıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu programlarımızın gerektirdiği labaratuvarları, günümüz teknoloji standartlarında oluşturarak öğrencilerimizin görev yapacağı kadrolara uygun teknik beceri kazanmasını sağlamak için etkin şekilde kullanmaktayız… Eğitilen kitlemizi Türk toplumunun her kesiminden saygı uyandıran temel değerlere bağlı “iyi insan, iyi asker ve iyi havacı” ve aynı zamanda ulusal ve kurumsal değerleri temsil etme yeterliliğe sahip vazife anlayışı ve sorumluluk duygusu yüksek birer asker olarak yetiştirmekten gurur duyduğumuzu da belirtmek isterim. ”

Törende dereceye giren projelerin yapımında yer alanlara ödüller verildi. Şenliğe katkı sunan kurum yönetici ve temsilcileri birer plaket verildi.

Törene, Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin, Hava Pilot Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Hava Tuğgeneral Ahmet Cural, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş

İZSİAD, havacılık alanında eğitim veren fakülte, meslek yüksekokulu, özel lise temsilci ve yöneticileri, astsubay meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Komutanlar ve yöneticiler, törenden sonra şenliğin düzenlendiği alanda sergilenen çalışmaları izledi.  Komutanlar, havacılık eğitimi veren Ege’nin ilk havacılık meslek lisesi olan HAVAJET’in standında HAVAJET İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi’den HAVAJET ’in çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği’nde Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ait 40 proje sergilenecek, havacılık alanında eğitim veren eğitim kurumları tanıtım stantları da yer alacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Erten: Çok çalışıp verdiğimiz tüm sözleri tutacağız
Sonraki Haber Karşıyaka'da halk oyunları şenliği sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?