ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de Bisikletli Polisler görev başında

İzmir'de Bisikletli Polisler görev başında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de Bisikletli Polisler görev başında

İzmir'de bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmak ve bisiklet yolunu güvenli hale getirmek amacıyla 10 bisikletli trafik polisi göreve başladı.

Bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmak ve kentteki bisiklet yollarını güvenli hale getirmek amacıyla "Beyaz Kırlangıçlar" olarak adlandırılan 10 bisikletli trafik polisi göreve başladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, temiz bir çevre için ideal ulaşım aracının bisiklet olduğunu belirtti.

Şehir nüfusunun yoğunlaşması, trafikteki araç sayısının her geçen gün artması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandığını ifade eden Toprak, "Sürücü ve yaya olarak sıkıntı çekiyoruz. O sıkıntıları da değişik noktalarda dile getiriyoruz. Beyaz Kırlangıçlar gibi projelerle bu sıkıntılar giderilebilir" dedi.

Kentlilerin bilinçlenmesi ve devlet kurumlarının desteğiyle bisikletli trafik polisi anlayışının ortaya çıktığını da kaydeden Toprak, gelişmiş ülkelerde bisikletin yaygın kullanıldığını dile getirdi.

"Güvenle bas pedala Beyaz Kırlangıçlar yanında" sloganıyla başlatılan projeyi devreye alan İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerini kutlayan Toprak, "Alan düzenlemeleri konusunda da katkı sağlamak lazım. Vatandaşın sevgisiyle sorunların aşılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da konuşmasında kısa mesafelerde yaya ve bisiklet ulaşımının desteklenmesiyle trafik ve çevre kirliliği probleminin çözülebileceğini söyledi.

Mevcut bisiklet yollarının yaya, seyyar satıcı ve motorlu araçlar tarafından kullanılması nedeniyle bisiklet ulaşımında sorunlar yaşandığına dikkati çeken Uzunkaya, "Beyaz Kırlangıçlar bu sorunu çözecek ve bisiklet yollarında güveni sağlayacak" diye konuştu.

Bisiklet kullananların 2014 yılının ilk 7 ayında kent merkezindeki 1 ölümlü, 193 yaralamalı kazaya karıştığını, bisiklet kullanan 40 çocuğun da yaralandığını anlatan Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum bizi yeni projeler üretmek zorunda bırakmıştır. Bisiklet ve yaya yolları üzerinde trafik düzenini sağlamak, trafik sıkışıklığına daha hızlı müdahale edebilmek, çocuklara ve yetişkinlere bisikletle ulaşım kültürünü kazandırmak, okul ve yaya geçitlerini yönetmek, okullarda temel trafik bilgisi eğitimi vermek amacımızdır. Yeni bir kent trafik kültürü oluşturmak üzere projemizi devreye aldık."

Beyaz Kırlangıçlar'ın Türkiye'de ilklerden olduğunu ve tüm ülkede yaygınlaştırmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Uzunkaya, ilk etapta 3'ü kadın toplam 10 kişilik timin, Karşıyaka sahil bisiklet ve yaya yolu, Cemal Gürsel ve Cengiz Topel caddeleri, Mavişehir, Karşıyaka Çarşısı ile Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi başta olmak üzere tüm bisiklet ve yaya yollarında kesintisiz denetleme ve düzenleme yapacağını bildirdi.

Bisikletli trafik polisleri merkezinin Bostanlı'daki Trafik Eğitim Çocuk Parkı olacağını söyleyen Uzunkaya, projenin ilk etapta 75 bin liraya mal olduğunu, bisikletlerde gerekli ekipmanın yanı sıra ceza makbuzu, tutanaklar, megafon sistemi, polis uyarı lambasının da bulunduğunu dile getirdi.

Tören sonunda bisiklet eğitim kursuna katılan polislere katılım belgesi verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Merhaba'' Körfez Yunusu...
Sonraki Haber İzmirli gençler 6000km pedal çevirecek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?