ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de bir garip nişan

İzmir'de bir garip nişan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de bir garip nişan

Bir yıldır Türkiye’de Ege Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Filistinli Muhammed Abu Tagiya(26) ailesinin tanıştırdığı ve internet üzerinden görüşerek aşık olduğu Emam Abo Helal(22) ile nişanlandı. Nişan töreni Gazze ve İzmir’de gerçekleştirildi. Nişan törenleri farklı kılan ise gelin ve damat adayının şartlardan dolayı bir araya gelememesi oldu.

Gelin ve damatın birlikte olmadığı nişan merasimleri ayrı ayrı yapıldı. Muhammed Abu Tagiya arkadaşlarıyla nişanlısı olmaksızın İzmir’de, gelin Emam Abo Helal ise nişanlısı Muhammed’in olmadığı ailelerin yer aldığı nişan merasimini Gazze’de kutladı.

Filistin’de Al Aksa Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde lisan eğitimini alan Muhammed Abu Tagiya, ülkesinde üç yıl gazetecilik yaptı ve eğitimine devam etmek için Türkiye’ye geldi. Bir yıldır Türkiye’de Ege Üniversitesi’nde gazetecilik alanında yüksek lisans yapan Muhammed Abu Tagiya evlenmek isteğini ailesine bildirdi. Filistin’de bulunan aile de Muhammed Abu Tagiya’yı lisans eğitimini yeni tamamlamış Emam Abo Helal ile tanıştırdı. Tagiya, Emam Abo Helal ile internet üzerinden tanışarak evlenme kararı aldı.

Filistinli çiftin nişan töreni Muhammed Abu Tagiya’nın eğitimine İzmir’de devam etmesi nedeniyle hem Filistin’de hem de İzmir’de gerçekleştirildi. Filistin’de ki merasimde Emam Abo Helal ve ailesi, Muhammed Abu Tagiya’nın ailesi yer aldı. Muhammed Abu Tagiya ise nişan merasimini çeşitli ülkelerden eğitim almak için Türkiye’ye gelmiş arkadaşlarıyla nişanlısından 1974 km uzakta İzmir’de kutladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şifa Üniversitesi hastaneleri ve tıp merkezleri yarın açılıyor
Sonraki Haber CHP Milletvekili Atila Sertel bedelli askerliği sordu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?