ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir'de 84 okula daha beyaz bayrak...

İzmir'de 84 okula daha beyaz bayrak...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de 84 okula daha beyaz bayrak...

Temizlik ve hijyen değerlendirmesinde başarılı olan okullar beyaz bayrak sertifikalarını, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende aldılar.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü proje kapsamında okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla, yapılan değerlendirmelerde 100 üzerinden en az 90 puan alan okullara beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazanıyor.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen çalışma sonucunda 2016-2017 eğitim öğretim yılında, "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri kapsamında 84 okul beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandı. Okulların sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Daha önce beyaz bayrak sertifikası alan ve süresi devam eden 310 okul ile birlikte toplam sayı 394'e ulaşmış oldu.

  Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, çocukların sadece akademik başarılarına odaklanmadıklarını temiz ve sağlıklı ortamlarda bulunmalarını ve doğru beslenmelerini de önemsediklerini söyledi

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Beyaz Bayrak Projesi ile okullarımızın belli kriterler esas alınarak değerlendirilmesinin verimli olacağı düşünülmüş ve bu sayede Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Eğitim kurumları temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının korunması, fiziki ortamların daha iyi düzeye çıkarılması toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu projeye daha çok okulumuzun katılımını sağlamalıyız. Bütün okullarımızı ‘Beslenme Dostu ve Beyaz Bayraklı Okul’ sertifikası alacak standartlara ulaştırmak gerçek hedefimiz olmalı. Bunun için tüm gayretimizle hizmet veriyoruz" dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece akademik başarıya odaklanmadıklarını belirten Vargeloğlu,  şöyle konuştu: "Sosyal, sportif ve kültürel alanlarda yapacakları etkinlikleri, temiz ve sağlıklı ortamlarda bulunmalarını ve doğru beslenmelerini çok önemsiyor ve bu hususta tüm çalışmaları destekliyoruz. Okulların fiziki şartlarının iyi olmasının tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini, bunu çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı açısından sosyalleştirici aktivitelerle desteklememiz gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. İstiyoruz ki bütün okullarımız sanat, spor ve kültürün yaşandığı mekânlar olsun. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modelini bütün eğitim kademelerinde hayata geçirme gayretindeyiz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,” Türk Vatandaşının sağlığı ve sağlamlığı her zaman üzerinde durulacak milli sorunumuzdur. Çünkü Cumhuriyet; düşünsel, bedensel bilimsel bakımdan güçlü ve yüksek düzeyli koruyucular ister. “

Konuşmaların ardından ödül alan  okullara sertifikaları dağıtıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de konut satışlarında Karşıyaka ilk sırada...
Sonraki Haber İzmir Barosu, çocuk istismarına savaş açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?