ANA SAYFA > İZMİR > İzmir, yine farkını gösterdi

İzmir, yine farkını gösterdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir, yine farkını gösterdi

İzmirliler 19 Mayıs'ı eşine az rastlanan bir etkinlikle kutladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği "İzmir Okuyor" etkinliğinde tam 10 bin kitap ücretsiz dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu binlerce İzmirli Kordon'un çimleri üzerinde kitap okuyarak, aydınlık İzmir'e yakışan bir tablo yarattı.

Ulusal bayramların en renkli ve coşkulu şekilde kutlandığı İzmir, yine farklı bir uygulamaya imza attı. Genci yaşlısıyla binlerce İzmirli, Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği "İzmir Okuyor" etkinliğine katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi hem gerçek bir bayram havası yaratmak, hem de gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 5 bini Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u olmak üzere 10 bin ücretsiz kitap dağıttı.

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan özel çadırlarda her yaşa ve zevke hitabeden kitaplar meraklılarıyla buluştu. Etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in gençliğine ve dokusuna uygun bir 19 Mayıs kutlaması yaptıklarını belirterek, "Kitap okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde gençleri kitaplarla buluşurmanın yararlı olacağını düşündük" dedi.

Etkinlik alanını gezerek kitapları inceleyen Başkan Kocaoğlu'na vatandaşlar teşekkürlerini iletirken 83 yaşındaki Mübeccel Çehreli, "Ben bir Cumhuriyet kadını olarak sizi kutluyorum. Bize İzmirli olmanın onurunu bir kez daha yaşattınız" diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bülent Delican'dan 19 Mayıs mesajı
Sonraki Haber Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Festivali iptal edildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?