ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Vergi Dairesi ve Ege İhracatçı Birlikleri arasında işbirliği artarak devam edecek

İzmir Vergi Dairesi ve Ege İhracatçı Birlikleri arasında işbirliği artarak devam edecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Vergi Dairesi ve Ege İhracatçı Birlikleri arasında işbirliği artarak devam edecek

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, risk alarak üretim yapan, ihracat yapan, istihdam sağlayan, ülkeye döviz kazandıran sanayici ve ihracatçıları birer kahraman olarak gördüklerini, ihracatçıların işlemlerinin hızlı sonuçlanması için azami özen gösterdiklerini söyledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve ihracatçı birlikleri yönetim kurulu başkanları, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rıfat Engin, Ege İhracatçı Birlikleri’nin en yoğun mesai içinde oldukları kurumların başında geldiğini, iki kurum arasındaki verimli işbirliğinin bundan sonraki süreçte artarak sürmesini arzu ettiklerini ifade etti.

“İhracat yapan, istihdam yapan ülkemize döviz kazandıran sanayici ve ihracatçılarımızı kutluyorum” diyen Engin, “Bu dönemde ihracat ve istihdam yapmak özveri istiyor. Pes etmeden devam etmenizi bekliyoruz. İhracat yapan işadamlarımız gerçekten kahraman, rahatlarına bakabilecekken, paralarını daha farklı risksiz alanlarda değerlendirebilecekken risk alıyorsunuz yatırım ve ihracat yapıyorsunuz. Her türlü takdiri hak ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

İhracatçı ve sanayici özendirilmeli, teşvik edilmeli

Son 15 yılda üretmenin ve ihracatın zor hale geldiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise, sanayiciliğin, ihracatçılığın özendirilmesi, teşvik edilmesi gerektiğini Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu olarak kısa süre önce Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na bir sunum yaptıklarını ve bu konuda Davutoğlu’ndan destek gördüklerini kaydetti.

Sanayi üretmeli ve ürettiğini katma değerli bir şekilde ihraç ederek ülkeye döviz kazandırmalı diyen Ünlütürk, “Önümüzdeki süreçte sanayiciliğin ve ihracatçılığın özendirildiği, teşvik edildiği, itibarının iade edildiği bir süreç olmasını arzuluyoruz” dedi.

İhracat Koordinasyon Kurulu olmalı

İhracatçıların yoğun mesai içinde olduğu Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlardan üst düzey yöneticilerin katılımıyla İhracat Koordinasyon Kurulu oluşturulması önerileri olduğunu hatırlatan Ünlütürk,  Ankara’da sıcak karşılanan bu önerilerinin hayata geçmesi için önümüzdeki süreçte çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ziyarete, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Cahit Doğan Yağcı, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Uysal, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Vekili Emre Çoğulu katıldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Belediyeden şampiyon Pınar Karşıyaka'ya 120bin prim
Sonraki Haber 4 kruvaziyer gemisi renkli görüntüler oluşturdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?