ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi’nden anlamlı destek

İzmir Üniversitesi’nden anlamlı destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi’nden anlamlı destek

İzmir Down Sendromu Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Down Sendromlu gençlerin umudu Deniz Ayçe Karagöz, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti.

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan ve kısa zaman önce Down Sendromlu çocuğu olan 7 anne ile birlikte İzmir Down Sendromu Derneği’ni kuran Deniz Ayçe Karagöz ile dernek yönetim kurulu üyeleri İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti. Derneğin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında Rektör Erciyeş’i bilgilendiren Karagöz, “Daha fazla Down Sendromlu gencin benim gibi üniversite eğitimi alabilmesini istiyoruz. Spor yapsınlar, müzikle ilgilensinler, yabancı dil öğrensinler, meslekleri olsun ve hayatın güzelliklerini yaşasınlar istiyoruz” dedi. Down Sendromlu gençler için gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyeleri, İzmir Üniversitesi’nin desteğinin kendileri için önemini dile getirdi.

Mezuniyeti hem gurur hem umut oldu

İzmir Üniversitesi’nin engelli bireylerin topluma kazandırılması, konforlu hayat şartlarına sahip olabilmesi için bugüne kadar pek çok etkinlik içinde bulunduğunu hatırlatan Rektör Erciyeş, Down Sendromlu bireylerin turizm/satış elemanı olarak istihdamını sağlayacak projeler yapılabileceğini, spor olanakları sağlanması ve müzik eğitimi almaları için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de korkutan yangın
Sonraki Haber Suriyeli Küçük Ahmet ve ailesine Delican' dan şefkat eli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?