ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi'nde Lojistik konuşuldu

İzmir Üniversitesi'nde Lojistik konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi'nde Lojistik konuşuldu

İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde LODER Lojistik Derneği ve BVL Alman Lojistik Derneği ortaklığı ile düzenlenen XIII. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen bir araya geldi.

İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK ve Doğanata Kültür Vakfı desteği, LODER Lojistik Derneği ve BVL Alman Lojistik Derneği ortaklığı ile düzenlenen XIII. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde pek çok sektörün işleyişinin ayrılmaz parçası olan lojistik sektörünün sorunları, çözüm önerileri ve gelecekteki durumu tartışıldı. İki gün boyunca 10 eşzamanlı oturumda 100’den fazla bilimsel sunumun yapıldığı kongrenin açılışı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Ada, Kongre Başkanı İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülviyye Aydın, Kongre Eş Başkanı Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti. İş dünyasının önde gelen temsilcilerini bilim dünyası ile buluşturan özel oturumlar, kongre programına farklı bir atmosfer kazandırarak, lojistik sektöründeki güncel eğilimleri içeren bilgi paylaşımına olanak sağladı. Sunumun sonunda ilk anahtar konuşmacı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu’na teşekkür plaketini Rektör Erciyeş takdim etti.
 
Nitelikli iş gücü için yüksek lisans eğitimi
Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Tanyaş’ın katılımcıları selamlaması ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erciyeş, dünyada ve Türkiye’de lojistik sektörünün önemine değindi ve sektördeki nitelikli işgücü açığını kapatmak amacıyla İzmir Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilk olması ile fark yaratan Uluslararası Ticaret, Finans ve Lojistik Yüksek Lisans programının açıldığını ifade etti. BVL Alman Lojistik Derneği adına konuşma yapan Danışman Altay Onur ise lojistik sektöründe sanayi-üniversite işbirliğinin önemine değindi.
 
Demiryolu ile 7.7 milyon ton, karayolu ile 1.2 milyon ton mal hareketliliği
Anahtar konuşmacılardan Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu “Strategic Fleet Management In Intermodal Transportation” başlıklı sunumunda etkin filo yönetiminin çağdaş rekabetçi ortamda lojistik şirketlerinin performansını doğrudan etkilediğinin altını çizdi ve filo yönetimi stratejilerinde karşılaşılan problemler üzerinde durarak, çözüm önerilerinde bulundu. Bir diğer anahtar konuşmacı, Gürcistan Lojistik Derneği Başkanı, Gürcistan Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Giorgi Doborjginidze ise “Development of East-West Container Supply Chain through Caucasus Transport Corridor” başlıklı sunumunda Doğu ile Batı arasında demiryolu ile 7,7 milyon ton, karayolu ile 1,2 milyon ton mal hareketliliğine dikkat çekerek, coğrafi konumu itibari ile Kafkasya’nın bu hareketliliğin merkezinde bulunmasından dolayı en iyi ulaştırma rotası olduğunu söyledi. Bu anlamda Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin altını çizen Prof. Dr. Doborjginidze Türkiye’nin oynadığı kilit role dikkat çekti.
 
Tesis lojistiğini daha az maliyetle daha etkin ve çevreye saygılı yapmak mümkün
Açılış toplantısının son anahtar konuşmacısı Slovenya Maribor Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tone Lerher ise “Next Generation Intralogistics: New Technologies and Applications” başlıklı sunumunda üretim, dağıtım, depo gibi sanayi tesislerinin verimliliğinde tesis lojistiğinin önemini vurguladı. Toplam maliyetin yüzde 20’sini oluşturan tesis lojistiğinin yeni yaklaşımlar sayesinde daha maliyetsiz, daha yeşil ve daha etkin olabildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Lerher bu alandaki yeni nesil teknolojiler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1 Kasım daha geçti...
Sonraki Haber FOODEX gıda sektörünü bir araya getirecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?