ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi'nde kurgusal duruşma salonu açıldı

İzmir Üniversitesi'nde kurgusal duruşma salonu açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi'nde kurgusal duruşma salonu açıldı

İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, aldıkları eğitimleri uygulamalı olarak öğrenme imkânı bulacağı kurgusal duruşma salonunun açılışı, 5 Nisan Avukatlar Gününde yapıldı.

Teoride olduğu kadar uygulama alanında da başarılı öğrenciler mezun edebilmeyi hedefleyen İzmir Üniversitesi'nde, gerçek duruşma salonları esas alınarak hazırlanan bir kurgusal duruşma salonu açıldı. Hukuk fakültesi öğrencilerinin, örnek olaylar üzerinde çalışma yaparak, deneyim kazanma fırsatı bulacağı salon, uygulamalı ceza davası dersinde kullanılacak. Hukuk fakültesi öğrencileri tarafından, gerçek bir dava duruşmasının canlandırıldığı açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu’nun yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Kurgusal duruşma salonunda yapılacak derslerin, hukuk fakültesi öğrencilerinin meslek yaşamlarına büyük artılar kazandıracağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlk mezunlar eğitim veriyor

Uygulamada ve teoride karşılaşılan farklılıkların, Türk hukukunda en çok tartışılan konular arasında bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, teoriyi ve pratiği bir araya getiren böyle bir uygulamayı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Rektör Erciyeş, uygulamalı ceza davası dersi kapsamında eğitim veren Avukatlar Nevhan Akyıldız ve Abdullah Hızal ile İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk mezunu Mehmet Öget ve Sezin Küçükilhan’a teşekkür plaketi takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı futbolcular derbi öncesi stres attı
Sonraki Haber Tarihi Bedesten kente kazandırılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?