ANA SAYFA > EĞİTİM > İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDE BURSLAR GARANTİ ALTINDA

İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDE BURSLAR GARANTİ ALTINDA

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDE BURSLAR GARANTİ ALTINDA

2014-2015 akademik yılında 1.270 yeni öğrencisine eğitim vermeye hazırlanan İzmir Üniversitesi’nde burslar not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmiyor.

7 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve 3 araştırma merkezinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 4 binden fazla öğrencisi ile sürdüren İzmir Üniversitesi, 1270 yeni öğrencisine geniş burs olanakları ile verimli bir üniversite hayatının kapılarını açmaya hazırlanıyor. Üniversite adaylarının başarılarının burslar ile desteklendiği İzmir Üniversitesi’nde yaklaşık olarak her iki öğrenciden biri burslu eğitim alıyor. Akademik başarının yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 100 oranında burslar ile desteklendiği İzmir Üniversitesi’nde artık burslar kesilmiyor.

Burs kesilmesi kaygısına son!

Lisans Yerleştirme Sınavında edinilen puanlara bağlı olarak belirlenen ÖSYM burslarının derslerin tümüne devam edilmesi kaydıyla, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmediğini hatırlatan Erciyeş, “ÖSYM burslarının kesilmemesi taahhüdü İngilizce hazırlık sınıfında 2 yıl, ilgili bölümde/programda Tıp Fakültesi hariç diğer lisans programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl ve ön lisans programları için 2 yıllık normal öğrenim sürelerini kapsamaktadır” bilgisini paylaştı. Rektör Erciyeş, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümleri ile diğer fakültelerin pek çok bölümünü seçecek tüm öğrencilere çeşitli oranlarda burs verileceğini de sözlerine ekledi.

Ailelere önemli destek

Akademik başarının desteklenmesinin öğrenciler ve aileleri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Kaliteli eğitimi en uygun şartlar altında alabilmek öğrencilerimiz için olduğu kadar aileleri için de büyük önem taşıyor. En güncel teknolojinin yanı sıra sosyal olanakları ile de öğrencilerine yeni ufuklar açan bir üniversitede akademik başarılarının desteklendiğini gören öğrencilerimizin moralleri ile birlikte başarıları da artıyor” dedi. Rektör Erciyeş, bursların desteği ile kaliteli eğitime ulaşma şartlarının aileler için de daha ulaşılabilir hale geldiğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''JOBS BİR KATİLDİR''
Sonraki Haber CELSUS’DA ODA MÜZİĞİ GECESİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?