ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ağırladı

İzmir Üniversitesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ağırladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ağırladı

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmeyi hedefleyen İzmir Üniversitesi Kadın ve Toplum dersinde öğrenciler, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ağırladı.

İzmir’in ilk kadın Baro Başkanı seçilme başarısının ardından kariyerine Konak Belediye Başkanı olarak devam eden Avukat Sema Pekdaş, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu. Pekdaş, Kadın ve Toplum dersinde öğrenciler ile bir araya gelmeden önce Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu ile birlikte Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti. Üniversite müfredatında öğrencileri toplumsal cinsiyet konusunda bilinçlendirecek özel bir ders bulunması nedeni ile Rektör Erciyeş’i tebrik eden Pekdaş, İzmir’in gelişmiş bir kent olmasında önemli payın üniversitelere ait olduğunu söyledi.

Kadının önündeki en büyük engel öğrenilmiş çaresizlik

İş hayatında, politikada, yerel yönetimlerde ve sokakta her zaman erkekten sonra konumlandırılan kadının, Türkiye'de zaman içinde büyük yol kat ettiğini dile getiren Pekdaş, bu çabanın artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. 2002 yılında değişen Medeni Kanunun kadının pek çok alanda önünü açtığını belirten Pekdaş, “Çocuğunun adına karar veremeyen, ikametgâhı kocasına göre belirlenen, çalışma iznini kocasından alan kadın, bugün kendi kararlarını uygulayabilir bir noktaya geldi. Bu noktadan itibaren kadın, gerek politikada gerek diğer alanlarda kendisine sunulan olumlu ayrımcılıktan daha fazla yararlanmalı. Kadının önündeki en büyük engel öğrenilmiş çaresizlik. Artık cam tavanlar aşılmalı” dedi. Kadın ve erkeğin eşit bireyler olduğunu vurgulayan Pekdaş, eşitlerin birlikte çalışması ve üretmesinin çok daha büyük kazanımların elde edilmesini sağlayacağını söyledi.

Gençlerin enerjisine ihtiyacımız var

Konak Belediyesi olarak, yapılacak yeni belediye binası için alınacak kararlarda dahi öncelikle kadınların ve engellilerin görüşlerine başvurduklarını ifade eden Pekdaş, “Tecrübe gereklidir ancak bazen muhafazakârlık getirir. Dünya dörtnala ilerliyor. Bizim bu hıza yetişmemiz için gençlerin bakış açısına ihtiyacımız var” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Rotaract'dan 3 Kapı projesi
Sonraki Haber İzmir'e gelen yabancı turist %7 azaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?