ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi heyeti Hırvatistan ve Kıbrıs yolcusu

İzmir Üniversitesi heyeti Hırvatistan ve Kıbrıs yolcusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi heyeti Hırvatistan ve Kıbrıs yolcusu

İzmir Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek işsizlik sorununu çözmeyi amaçlayan "0101 Kuşağı" (Generation 0101) projesi için Hırvatistan ve Kıbrıs’ta düzenlenen eğitim programına katılacak.

Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programından 275 bin Avro destek alan ve Hırvatistan’da bulunan Rijeka Teknik Kültür Merkezi'nin koordinatörlüğünde, Centro Studi Città di Foligno (İtalya), Langas į ateitį (Litvanya), Cyprus Community Media Centre (Kıbrıs Rum Kesimi), Telecentar (Hırvatistan), Latvijas informācijas un komunikācijas tehnologijas (Latviya) işbirliğinde sürdürülen, Türkiye’den de İzmir Üniversitesi’nin ortağı bulunduğu Generation 0101 projesinde yeni bir aşamaya gelindi. Gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek işgücü piyasasında daha yarışmacı olmalarını ve sayısal işlerde çalışabilmelerini sağlayarak gittikçe önem kazanan gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmayı amaçlayan projede iş dünyasının gereksinmeleri göz önünde bulundurularak e-gazetecilik, web tasarımı, video, web radyosu, kolay kodlama ve mobil programlama konularında 7 eğitim modülü geliştirildi.
 
15-22 Kasım 2015 tarihlerinde Hırvatistan’da düzenlenecek olan eğitimcilerin eğitiminde her bir ortağın 5 katılımcısı ile toplam 35 eğitmen eğitilecek. Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Raif Önvural’ın mobil programlama konusunda eğitici olarak katılacağı eğitime İzmir Üniversitesi öğrencilerinden Kutay İnceler, Esra Cambaz, Doğan Arıkan, Sıla Deveci ve Aslıhan Özmen de katılacak. Öğrenciler daha sonra proje ortakları tarafından geliştirilen modülleri kullanarak proje kapsamında düzenlenecek eğitimlerle Türkiye’de genç işsizliğinin önüne geçmek için çaba sarf edecek. Bu arada Kıbrıs’ta yapılacak olan proje toplantısında İzmir Üniversitesi’ni Yazılım Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Atilla Toker ve Haris Alikadic temsil edecek.
 
Yerel deneyimler uluslararası çözüme temel olacak
Farklı ülkelerden üniversitelerin akademisyen ve öğrencilerinin ortak çalışmaları, yerel, bölgesel ve ulusal deneyim paylaşımları ile gençlerin işsizlik sorununa Avrupa çapında bir çözüm üretmeyi hedefleyen proje için ilk etapta her bir ortağın 5 katılımcısı ile toplam 35 eğitmen eğitilecek. Web sayfası üzerinden tüm aktivite, konferans ve çalışmaların paylaşıldığı projede, her ortaktan 16-25 yaş arası en az 35 genç olmak üzere toplam 245 genç, yeni bilişim teknolojileri yetenekleri edinmek üzere eğitim alacak.
 
Gençlerde işsizlik tüm dünyanın sorunu
Projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olan Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun, “Gençlerin işsizlik sorunu, tüm toplumların en temel problemleri arasında yer alıyor. Proje ile gençlere bilgi ve iletişim teknolojileri becerileri kazandırarak gençlerin işsizlik sorununu azaltmayı, sayısal becerileri gelişen gençlerin yerelde sorunların çözümlerine daha fazla katkı koyabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi...
Sonraki Haber Başkan Akpınar: ''Kadına şiddeti yeryüzünden sileceğiz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?