ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversiteleri Platformu'nda bayrak değişimi

İzmir Üniversiteleri Platformu'nda bayrak değişimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversiteleri Platformu'nda bayrak değişimi

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. Sekizinci dönem başkanlığı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden İzmir Üniversitesi’ne geçti.

İzmir’deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devir teslim, Çeşme’de düzenlenen törenle yapıldı. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ile İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün katıldı.

7’nci dönemde yürütülen çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan,  “Uluslararası Üniversiteler Kenti İzmir” temasıyla platformun imza attığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dönem bayrağını teslim alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise yedi dönemlik başarılı çalışmalardan oluşan platformun, yeni dönemde de güç birliği içinde ortak çalışmalara imza atacağını kaydetti. İzmir Üniversiteleri Platformu’nun gerek devlet kurumları ve bakanlıklar, gerekse de ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarca tanınan ve işbirliği teklifleri alan bir pozisyona geldiği bilgisini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erciyeş, “İzmir’in Türkiye’ye örnek olan üniversiteler birlikteliğinin önemli sorumluluğun bilinciyle üniversiteler kenti ve bilgi toplumu hedefindeki İzmir’in proje olanaklarından daha fazla nasıl faydalanabileceği üzerine çalışacağımız bir döneme başlıyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara ek olarak İzmir’in akademik potansiyeli ile iş dünyası ve sanayi altyapısını buluşturacak, sivil toplum kuruluşları ve kamu desteği ile Türkiye ve dünya çapında geçerliliği olan projeleri hayata geçirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu. Erciyeş, platform alt grubu olarak görev yapan Uluslararası Öğrenim Kurulu, Engelsiz Üniversite Kurulu, Kadın Araştırma Merkezleri Operasyon Grubu ve Kariyer Merkezleri Operasyon Grubu’nun çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tören sonunda yeni dönemin temasının ‘Haydi Proje Yapalım’ olmasına karar verildi.

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Şehirdeki tüm üniversitelerin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak, İzmir’i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmak amaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli yaratıcı öğrenciler Kıbrıs'ı Fethetti...
Sonraki Haber Tarihe geçecek bir başarı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?