ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Ticaret Borsası, döviz varlıklarını Türk Lirası’na çevirdi

İzmir Ticaret Borsası, döviz varlıklarını Türk Lirası’na çevirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Ticaret Borsası, döviz varlıklarını Türk Lirası’na çevirdi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu, Türk Lirası’nın değerini koruma çabalarına destek olmak amacıyla, kurum hesaplarında ihtiyat amacıyla tutulan döviz varlıklarını TL’ye çevirme kararı aldı.

Borsa, bu kararın gereğini yerine getirerek bugün itibariyle bankalardaki döviz hesaplarını bozdurarak, kurumun TL hesaplarına geçirdi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, döviz kurunda iki aydır yaşanan artışın bir kısmının dünya piyasalarındaki gelişmelerden kaynaklandığını ancak önemli bir kısmının da spekülatif olduğuna inandıklarını söyledi. Bu spekülatif harekete karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkedeki tüm kurumları ve vatandaşları Türk Lirası’na destek olmaya davet ettiğini hatırlatan Kestelli, “Borsamızın yönetim kurulunda, bu kampanyaya destek vermek ve milli paramızın değerini korumaya mütevazı da olsa bir katkı verip örnek teşkil etmek için bankalarda ihtiyat olarak döviz şeklinde tuttuğumuz küçük bir bütçeyi Türk Lirası’na çevirme kararı aldık. Yakın bir zamanda bu dalgalanmanın durulacağına ve kurun gerçek seviyesini bulacağına inanıyoruz. Evet, pek çok negatif sebep nedeniyle büyüme hedefimizin gerisindeyiz ama Türkiye ekonomisi, Avrupa dâhil, dünyadaki pek çok ülkeden daha güçlü bir ekonomiye sahip” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Fetö Operasyonu; işadamları gözaltına alındı
Sonraki Haber Diş sızlaması soğuk havalarda artıyor mu?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?