ANA SAYFA > İZMİR > İzmir-Strasbourg hattında 3 önemli hedef

İzmir-Strasbourg hattında 3 önemli hedef

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir-Strasbourg hattında 3 önemli hedef

Strasbourg ile İzmir arasındaki turizmi geliştirmek amacıyla İzmir’e gelen Fransız heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Heyetin ziyareti sonrasında, iki kent arasında turizmi geliştirecek 3 önemli hedef belirlendi. 2017 yılında Şubat ayında Strasbourg’da yapılacak turizm fuarına İzmir’in “onur konuğu il” olarak katılması, Strasbourg Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası’nın “kardeş odalar” olması ve İzmir ile Strasbourg arasındaki “kardeş kent” anlaşması gündemde...

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) öncülüğünde Fransa'nın Strasbourg kentinden gelen heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Aralarında Fransa eski milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, Fransa Büyük Bölge Meclisi Üyesi Emmanuel Recht, Strasbourg kenti Turizmden Sorumlu Başkanı ve Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell, Strasbourg Belediyesi bürokratları, seyahat acentası yetkilileri ve turizm okulu yöneticisinden oluşan heyeti karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki kent arasındaki turizmi güçlendirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunacak heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Strasbourg-İzmir hattı
Ziyarette söz alan Strasbourg kenti Turizmden Sorumlu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell, İzmir'de büyük bir misafirperverlikte karşılaştıklarını belirterek, Türkiye'de turizmde yaşanan güçlükleri bildiğini söyledi. Tüm bu güçlüğe rağmen Strasbourg kenti ile İzmir ve Ege Bölgesi'nde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını dile getiren Gsell, "Türkiye'ye pek çok kez geldim ama İzmir'i atlamışım. Şimdi görüyorum ki, İzmir'de gerçekten çok şey var. Bu seyahatte bunu görebilme imkanım oldu. Kentimizde iki turizm fuarı düzenliyoruz. İzmir'i de orada onur konuğu olarak görmek istiyoruz" dedi. İki kent arasında politik benzerliklerin yanı sıra insan hakları ve açık görüşlülük konusunda da pek çok ortak noktanın bulunduğunu belirten Gsell, "İzmir'de yaşayan insanların sıcaklığı ve misafirperverliği, bu kente yeniden gelmelerini sağlayacaktır" dedi. 

Yanlış fikirleri ortadan kaldıralım
Fransa eski Milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer ise terör olaylarının insanların kafasında yanlış fikirler üretmesine neden olduğunu söyledi. Maurer, "Bizim burada yapacağımız en yararlı iş, bu kadar güzel ve ekonomik anlamda kalkınmayı başarmış bu bölgeyi Fransa'da daha iyi tanıtıp yanlış fikirleri ortadan kaldırmaktır" diye konuştu. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Müziğin ezgileri tarihle buluşacak
Sonraki Haber İKÇÜ'de Türkçe rüzgarı esti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?