ANA SAYFA > ÇEVRE > İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN YANGINLARINA HAZIR

İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN YANGINLARINA HAZIR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN YANGINLARINA HAZIR

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü 175.Yıl etkinlikleri kapsamında orman teşkilatının orman yangınları ile mücadele çalışmaları ve tedbirlerinin kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda  Orman Teşkilatı'nı  İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin de  yalnız bırakmayarak  toplantıya katıldılar.

İzmir  Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kemalpaşa Karaorman Depo  Yangın Üssü'nde gerçekleşen toplantıya orman yangınları ile mücadele de görev alan başta üst yönetim olmak üzere tüm personel ile çok sayıda arozöz, ilk müdahale araçları, uçak ve helikopterler de hazır bulundu. 

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele konusunda Akdeniz kıyısındaki ülkeler arasında en başarılı ülke olduğunu ve bunun kendiliğinde meydana gelen bir durum olmadığını söyledi. 

Aydın, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesinde son yıllarda teknolojiyi etkin bir şekilde kullandığını belirtti.

Orman yangınlarıyla mücadele eğitimin önemine dikkati çeken Aydın, "Hedef kitlemiz olan en başta çocuklar olmak üzere, ormanla iç içe yaşayanları bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. Orman sevgisi ve bilinci oluşturma yangınlarla mücadelemizin en önemli birinci ayağıdır" dedi. 

Aydın, haziranın sonundan itibaren yangın riskinin artacağını işaret ederek, şunları kaydetti:

"Otları ateşle temizleme adına yakıyorlar, o gün rüzgâr da varsa bu ateş ormana yayılıp ormanı yok edebilir. Ateşle temizlik yapmaya girilmesin. Biz ekip olarak hazırız inşallah kazasız belasız bir yangın sezonu geçiririz. Orman yangınıyla mücadele bugüne kadar 108 şehit verdik. Büyük bir mücadele yapıyoruz, orman yangınlarıyla mücadele savaşla eş değerdir. Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker."

Aydın, bu yıl yangınlarıyla mücadele kapsamında Orman Genel Müdürlüğü 6 yeni helikopter aldığını kaydederek, "O helikopter keşif uçuşu yaparken orada her hangi bir risk gördüğünde o bilgiler yangın yönetim aracına aktaracak. Yangın yönetim araçları mahaldeki bütün araçların nerede olduğu, helikopterin ne kadar su bıraktığı bilgisini verecek" diye konuştu. 

- "307 yangın havuzu var"

Yangınlarda helikopterlerin su aldığı havuzların öneminden bahseden Aydın, "Şu an 307 yangın havuzumuz var Türkiye’de belki de en fazla havuza sahip il İzmir. her sene 3-5 havuz yapıyoruz. 3-5 kilometre aralıkla bu havuzları yaptık. Bazı havuzlar yangın mahallerinin çok yakınında. Havuz uygulaması ilk İzmir’de başladı" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da orman yangınlarının önlenmesi konusunda yaşanan sıkıntıları gözden geçirmek istediklerini bildirdi.

İzmir'in yangınlar konusunda birinci derecede riskli bölgede yer aldığını hatırlatan Toprak, şöyle devam etti:

"2013’te önceki yıllara göre daha fazla yangın çıkmasına rağmen daha az hektar alanların yandığını ve müdahale süresini kısaldığını görüyoruz. Yangınların çok daha büyük düzeylere ulaştırılmadan söndürüldüğünü görüyoruz, bunu müşahede ettik."

Toplantıda hazır bulunan Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin ise orman yangını risklerinin 30 dereceyi aşan sıcaklıklarda ve nemin yüzde 30’un altına düştüğü bölgelerde daha fazla olduğunu kaydetti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA KAZAK KALECİ DAVİD'İ RENKLERİNE BAĞLADI
Sonraki Haber ÖĞRETMENİN AYRILIK GÖZYAŞLARI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?