ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir Makine Sanayi törenle açıldı

İzmir Makine Sanayi törenle açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Makine Sanayi törenle açıldı

İzmir’deki başarılı eğitim faaliyetleriyle adını duyuran Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, sanayi alanındaki ilk tesisini Manisa Turgutlu’daki Organize Sanayi Bölgesi'nde kurdu. Endüstriyel dünyaya merhaba diyen tesisin açılışı sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Törene Plastik Sanayicileri Derneği Kurumsal İletişim Müdürü Erol Türker, İzmir Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan ve Genel Müdür Ekrem Metin Taştan başta olmak üzere sektörün önde gelen isimleri ile çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Erol Türker, tesisin Türkiye ve Ege plastik sanayisi için hayırlı olmasını diledi. Araştırma- geliştirme ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini her platformda vurgulamaya çalıştıklarını söyleyen Türker, İMS’nin tam da böyle bir tesis olduğunu ifade etti.

Yansı Eraslan da öncelikle araştırma-geliştirme faaliyetlerine önem verdiklerini ifade ederek, ülkelerin kalkınmaları ve zenginleşmeleri için hem o toplumun insanlarını iyi yetiştirilmesi, hem de iyi yetişmiş bu insanların üretken olmalarının sağlanması gerektiğini söyledi. Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü: “İMS’nin yola çıkışı aslında yaklaşık on yıl önce ailemizin zihninde beliren, ‘eğitimden sonra sıradaki yatırımı sanayiye yapma’ planının bir parçası.  Diğer yandan eğitim ve bilgiyle iç içe olan bir aile olarak atacağımız sanayi adımının katma değeri yüksek ürünleri içeren ve bilginin çokça kullanıldığı bir iş anlayışını esas almasını planladık.  Bu nedenle nadir görülen bir model izledik. Önce Ar-Ge yatırımı yaptık, eş zamanlı olarak üniversitelerle işbirliği yaptık, Teknopark’ta yerimizi aldık ve bu fabrikada laboratuvarlar kurduk.  Tüm bu aşamalardan sonra ise üretmeye karar verdik.  Hatta henüz hiçbir üretimimiz yokken Türk Patent Enstitüsüne çeşitli markalarımız için başvuruda bulunduk.  Başka deyişle ‘önce bilgi ve buna bağlı marka girişimi, sonra üretim’ dedik.  Umuyorum ki bu vizyonun bir parçası olarak iç pazar kadar dış piyasalara da açılabilir ve Türk markalarını dünyaya tanıtma iddiamızı gerçekleştirebiliriz.”

Konuşmaların ardından Plastik Sanayicileri Derneği Kurumsal İletişim Müdürü Erol Türker İzmir Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan’a teşekkür plaketi verdi. Tesisin açılış kurdelesi Eraslan Ailesinin üç neslini temsil eden kadınları tarafından kesildi. Daha sonra sektör temsilcileri ve misafirlerle birlikte fabrika gezisi yapıldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Meme kanserine farkındalık için yarışacaklar
Sonraki Haber Kerem Ali Sürekli: Bu stadı yapacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?