ANA SAYFA > İZMİR > İzmir levantenlerinin tarihi anlatılacak

İzmir levantenlerinin tarihi anlatılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir levantenlerinin tarihi anlatılacak

Tarihçi ve araştırmacı Rinaldo Marmara, 21 Kasım Pazartesi günü saat 18:00’de Fransız Kültür Merkezi’nde İzmir Levantenleri konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Levantenler, Avrupalı seyyahların “Şark’ın İncisi” olarak adlandırdığı ve 19. yüzyılda Akdeniz’deki en önemli liman şehirlerinden biri olarak ortaya çıkan İzmir’e şekil veren önemli topluluklardan biriydi. Dönemin anlaşmaları sonucu İzmir’e ticaret yapmak üzere gelen levantenler,  şehir merkezindeki Frenk Mahallesi  adı verilen bölgenin yanı sıra, büyük köşkler inşa ettirdikleri Buca ve Bornova'ya da yerleştiler ve şehrimizde hala hatırı sayılır sayıda Levanten bulunmaktardır. Başlangıcından bu yana Levantenlerin şehrin ekonomisindeki yeri, sosyal ve kültürel hayatındaki rolleri ve diğer topluluklarla ilişkileri bu söyleşide anlatılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da silahlı kavga: 2 ölü 2 yaralı
Sonraki Haber Bornova’da sezonun ikinci oyunu da tiyatroseverlerle buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?