ANA SAYFA > İZMİR > İZMİR KÖRFEZİ'Nİ DENİZ ANALARI BASTI

İZMİR KÖRFEZİ'Nİ DENİZ ANALARI BASTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR KÖRFEZİ'Nİ DENİZ ANALARI BASTI

İzmir Körfezi'nde Pasaport Vapur İskelesi ile Konak arasında, ay denizanası istilası görüldü.

Sahilde yürüyen İzmirliler, denizin üzerini kaplayan denizanalarını görünce şaşırıyor. Herkes neden bu kadar çok olduklarını ve niçin kıyıya vurduklarını merak ediyor. Körfezdeki denizanası istilasının sebebini, artan hava sıcaklığından dolayı deniz suyunun ısınmasına bağlayan uzmanlar, şu bilgiyi verdi:

"Denizlerimizin hemen hepsinde görülen bu deniz anasının aurelia aurita (ay denizanası) olduğu biliniyor. İnsan vücuduna temas etmesi halinde iğne batması hissi veriyor daha sonra ise kaşıntı yapıyor. Zehirli olduğu bilinen ay denizanası kalıcı ve ciddi bir hasara neden olmuyor. Kısa süre içinde zehrin etkisi geçiyor. Deniz suyunun yeniden soğumaya başlaması ile birlikte ise patlayarak körfezin dibine gömülüyor." Balık çeşitliliğinin ve miktarının azalmasının da deniz analarının kontrolsüzce yayılmasına sebep olduğu belirtildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MAYIS AYINDA KONUT SATIŞINDA PATLAMA
Sonraki Haber ORUÇLUYKEN NEFESİNİZ KOKMASIN

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?