ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir İtalyan Ticaret Odası’nda yeni dönem

İzmir İtalyan Ticaret Odası’nda yeni dönem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İtalyan Ticaret Odası’nda yeni dönem

İzmir İtalyan Ticaret Odası Genel Kurul toplantısı üye iş adamları ve yöneticilerin katılımları ile oda merkezinde gerçekleşti.

Genel Kurul’da odanın geçmiş dönem hesapları oy birliği ile kabul edilirken, yeni dönem oda başkanlığına Pietro Alba seçildi. Başkan Yardımcılığı görevine de Rebii Akdurak ile Şahika Aşkıner getirildi. Seçim sonrası açıklama yapan Alba, İtalyan – Türk ticari ilişkilerinin aralıksız devam edeceğini söyleyerek, “Konsolosluk ile ilişkilerimizde kesintisiz devam edecektir” dedi.

“İlişkiler devam edecek”

Mevcut projelerin devam edeceğini ve yeni projeler ile ticari ilişkilerin geliştirileceğine işaret eden Alba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen geliştirecekleri yeni projeler ile ticari bağlantının başarılı bir şekilde süreceğini müjdeledi. Geçmiş dönemde İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın başarılı hizmetler yaptığını söyleyen Alba, geçmiş dönem başkanı Rebii Akdurak’a teşekkür ederek, “Türk – İtalyan ilişkilerinin güçlenmesinde önemli rol oynadılar. Kültürü, iklimi ve insanları birbirine bu kadar benzeyen iki ülkeyi birbirine yaklaştıran geçmiş dönem yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de bu başarılı çalışmaların üstüne katarak devam edeceğiz. Yeni iş birlikleri ve fuar organizasyonları ile ilişkilerin aralıksız sürmesi noktasında elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Ticaret hacmini büyüteceğiz”

Öncelikli olarak Türk turizminin gelişmesinde de önemli projeler gerçekleştireceklerinin sinyalini veren Alba, “İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümesi içinde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Türkiye ve İtalya arasındaki ihracat ve ithalat oranlarının arttırılması noktasında uluslararası fuarlar ve iş birlikleri ile daha güçlü ekonomik ilişkiler sağlayacağız” dedi.

Yeni Yönetim Kurulu

Pietro Alba  Başkan

Rebii Akdurak Başkan Yardımcısı

Şahika Aşkıner Başkan Yardımcısı

Enrico Aliberti Sayman

Noel Micaleff Üye

Bülent Akgerman Üye

Işın Yılmaz Üye

Alican İnellioğlu Üye

Buket Kasalı Üye

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da iki gün elektrik kesintisi
Sonraki Haber AK Parti Karşıyaka İlçe binasına ses bombası atan zanlının davası sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?