ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir İtalyan Ticaret Odası’na büyük görev

İzmir İtalyan Ticaret Odası’na büyük görev

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İtalyan Ticaret Odası’na büyük görev

Türkiye ile İtalya arasında eko-köprü vazifesi gören İzmir İtalyan Ticaret Odası’na İtalyan Hükümeti tarafından bölge turizmi adına önemli bir görev daha verildi. Rebii Akdurak yönetimindeki İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege Bölgesi’ndeki İtalyan restoranlarını standardize edecek olan belgeyi vermeye yetkili tek kuruluş oldu.

Dünyanın sayılı mutfakları arasında gösterilen İtalya’da birkaç yıl önce başlatılan standardizasyon projesi Türkiye’ye de hayata geçti. Pek çok ülkede İtalyan restoranlarının bulunduğunu ve hepsinin bu proje kapsamında değerlendirilmeye başlandığını ifade eden İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, Hospitality İtaliano yani İtalyan Konukseverliği adı verilen bu projenin İtalya’da dört bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve İtalyan konukseverliğini dünyaya tanıtmayı amaçladığını söyledi.

Gerçek İtalyan şartı aranacak

Kendilerine verilen bu göreve büyük önem verdiklerini belirten Akdurak, “Belge için restoranlarda kalite, hijyen gibi genel unsurların yanında mönülerinde İtalyan mutfağından yemeklerin olması, yemek isimlerinin İtalyanca olarak da belirtilmesi, İtalyanca bilen personel istihdamı, İtalyan zeytinyağı ve şarabı kullanılması gibi kurallara uymak gerekiyor” dedi.

Çalışmalarımız takdir görüyor

İtalyan Hükümeti tarafından son derece önem verilen yetkilendirme görevinin kendilerine verilmesinin bugüne kadar yaptıkları çalışmaların bir takdiri olarak gördüklerini anlatan Akdurak, “Ege ve İtalya arasında birbirinden güzel projelere imza attık. Sanıyorum bu çalışmalarımızın etkisini gören yetkililer İzmir İtalyan Ticaret Odası’na bu görevi layık gördüler. Biz de Oda olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mert Nobre İsviçre'de imza attı...
Sonraki Haber Foça'nın antik meyvesi yeniden yetişecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?