ANA SAYFA > İZMİR > İzmir İktisat Kongersi 93 yaşında...

İzmir İktisat Kongersi 93 yaşında...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İktisat Kongersi 93 yaşında...

Atatürk’ün ”Bir Erzurum Kongresi ne kadar önemliyse, İzmir İktisat Kongresi o kadar önemlidir” sözünden yola çıkarak 45 yıldır İZSEV (İzmir’i Sevenler Platformu) tarafından etkinliklerle kutlanan 1923 Türkiye (İzmir) İktisat Kongresi bu yıl da etkinliklerle kutlanacak.

Bu yıl 17-18 Şubat tarihlerinde İzmir Ticaret Borsası’nın tarihi binasında düzenlenecek 2 günlük sempozyumun ilk gününde; saat 13.30’da yapılacak açılış töreninden sonra 14.30’dan itibaren Ankara Üniversitesi S.B.F. Öğretim Üyesi ve Sempozyum İstişare Kurulu Üyesi Dr. Serdar Şahinkaya "1923 İzmir İktisat Kongresi ve Atatürk Cumhuriyeti’nde Tarım Politikaları" konusunu anlatacak.

Doç. Dr. Engin Önen ile Prof. Dr. Tayfun Özkaya ise "Cumhuriyet-Köy-Gıda ve Slow Food" konusunu işleyecekler. Yerel üretimin önemi, yerel kaynaklarla yerel lezzetler ve daha bir çok bilinmeyen SlowFood konusunun işleneceği toplantı dikkat çekici özellikte...

18 Şubat sabahı Saat:10.00’dan itibaren ise; Türkiye Rotary Kulüpleri Federasyonu “Cumhuriyet ve Rotary" , "Rotary ve hizmetleri" ile ilgili oturumlar gerçekleştirilecek. Öğleden sonra ise; üniversiteli gençler, "Atatürk'ün Gençlik Politikası ve Sivil Toplum Anlayışı" konusunu, Prof. Dr. Meltem Onay’ın yönetiminde işleyecekler. Bu toplantıya İzmir’in duayen işadamları ve iş dünyası temsilcileri de katılarak gençlerle interaktif  bir oturum gerçekleştirecekler.

Toplantıya çevre ilçelerden gelecek çiftçi ve üreticiler de katılacak. 17 Şubat Saat 12.30’da ise Kemeraltı Esnafları’nın, Üretici Köylüler ve Çiftçiler’in de katılacakları geleneksel anma etkinliği, Konak Pirinç Center yanında yer alan ve İktisat Kongresi Anıtı'nın bulunduğu İlk Kongrenin yıkılan binasının konumunda, çelenk bırakılmasının ardından İzmir Ticaret Borsası’na kadar Bir Atatürk'e Saygı Yürüyüşü yapılmasıyla gerçekleştirilecek. 

İzmiri’i Sevenler Platformu sözcüsü Sancar Maruflu, "1923 İzmir İktisat Kongresi"ni(Türkiye'nin ilk fuarı ile birlikte) başarılı bir organizasyonla gerçekleştiren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ve onun emsalsiz dava arkadaşlarını,17-18 Şubat günleri; ard arda düzenlediğimiz etkinliklerle anacağız.Biz; her 17 – 18 Şubat’ların özellikle İzmir’de İktisat ve Adalet Şöleni olarak kutlanmaları konusundaki görüşümüzü bu yıl da yineliyoruz. Yukarıda da ifade ettiğim gibi, 17 Şubat’lar Türk Ulusu için en önemli iki Devrim’in gerçekleştirildiği, aydınlığına kavuştuğumuz günlerdir. Tarihin vazgeçilmez altın sayfalarıdır. Bizlere bu günleri armağan eden Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve ölümsüz dava arkadaşlarının ruhları şad olsun. Nur içinde yatsınlar...” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka CHP'de ''İşçi Hakları'' konuşuldu
Sonraki Haber Balbay genç tarım işçisine devlet desteği istedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?