ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Gençlik Belediyesi meclis üyeliği kura çekimi 25 Mart’ta

İzmir Gençlik Belediyesi meclis üyeliği kura çekimi 25 Mart’ta

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Gençlik Belediyesi meclis üyeliği kura çekimi 25 Mart’ta

İzmir Gençlik Belediyesi’nde yer almak için meclis üyeliği kura çekimi 25 Mart Cumartesi günü yapılacak. Oluşumda yer alacak 11 komisyonda çevre ve iklim krizinden toplumsal cinsiyet eşitsizliğine kadar pek çok konuda çalışmalar yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aktif yurttaşlık ilkesi doğrultusunda kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Gençlik Belediyesi meclis üyeliğine başvurular yoğun katılımla sürüyor. 25 Mart 2023 Cumartesi günü yapılacak İzmir Gençlik Belediyesi meclis üyeliği kura çekimiyle gençler yerel yönetimlerdeki gençlik çalışmalarına yeni bir soluk getirecek. Gençlik Belediyesi meclis üyeliği İzmir’in 30 ilçesinden genç katılımcılara kapısını açacak, katılımcı demokrasi ve karar alma süreçlerinde söz sahibi olma yönütnde çok önemli bir rol oynayacak.
 
11 komisyon var
Oluşumda yer alacak 11 komisyonda çevre ve iklim krizi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, engelsiz İzmir, sağlık ve spor, sosyal hizmetler, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji, turizm ve tanıtım, tarım ve hayvancılık, eğitim, evrensel haklar konularında çalışmalar yapılacak. Kentin ve özellikle gençlerin sorunlarını öncelikle tespit edecek belediyede ortak akılla sorunların çözümü için faaliyet yürütülecek.
 
Gençler karar alma sürecinde söz sahibi olacak
Gençlik Belediyesi ile 18-30 yaş arası yurttaşların yerel yönetimlerdeki çalışmalara yeni bir soluk getirmesi amaçlanıyor. Katılımcılar karar alma süreçlerinde söz sahibi olacak. İzmir Gençlik Belediyesi’ne başvuru yapan ve başvuru katılım durumu alınmak üzere link gönderilen adaylar 25 Mart 2023 Cumartesi günü kura çekiminde hazır bulunacak. Detaylı bilgiye www.gencizmir.com/tr sitesinden ulaşılabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Gençlik Forumu ile başladı
Sonraki Haber Karşıyaka'da Dinçel'e güvenoyu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?