ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İZMİR FESTİVALİ KEMAN USTALIK SINIFI BAŞLADI

İZMİR FESTİVALİ KEMAN USTALIK SINIFI BAŞLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR FESTİVALİ KEMAN USTALIK SINIFI BAŞLADI

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) bu yıl ilk kez Festival kapsamına aldığı Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı çalışmaları başladı.

Hocaların hocası olarak bilinen Prof. Dora Schwarzberg, Türkiye’nin yetiştirdiği sayılı kemancılardan, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, yorumcu ve eğitimci olarak haklı bir üne sahip piyanist Gökhan Aybulus yönetimindeki ustalık sınıfına çeşitli kentlerden ve yurtdışından 17 aktif öğrenci katılıyor.
Öğrencilerinin her biri dünyaca ünlü keman yarışmalarının kazananı, büyük orkestraların önemli müzisyenleri olan Prof. Schwarzberg, Prof. Yankelevich, V. Berlinsky, A. Schtern, Isaac Stern, Dorothy Delay, Menuhin gibi müzisyenlerle çalıştı. Bu çok yönlü sanatsal iletişim onun “Odessa-Moskova-Kudüs ve New York keman okullarının tipik bir temsilcisi” şeklinde tanınmasını sağladı. Müziği sadece bir uğraş değil aynı zamanda bir yaşam biçimi olarak gören Prof. Schwarzberg, Viyana’da çok yetenekli Türk öğrencileri olduğunu, İKSEV’de yeni yeteneklerle tanışıp çalışmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Başarıyla sürdürdüğü solistlik kariyerinin yanı sıra gençlerin eğitimiyle ilgili önemli çalışmalar yapan Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz da Prof. Schwarzberg gibi büyük bir ustayla birlikte ders vermenin gururunu yaşadığını belirtti, “ustalık sınıfı duyurusunu yapar yapmaz kontenjanımız hemen doldu. 17 aktif katılımcımızın hepsi çok yetenekli, kendilerini kanıtlamış gençler. Biz de bir ustalık sınıfından beklentilerin çok ötesine geçerek öğrencilerimizi 28. Uluslararası İzmir Festivali’nin sahnesine de hazırlıyoruz” dedi.
İKSEV’in yerli ve yabancı genç sanatçıları Prof. Dora Schwarzberg gibi dünya çapında bir ustayla buluşturmasının çok önemli olduğunu söyleyen Piyanist Gökhan Aybulus, gençlere Festival sahnesinin açılmasının bulunmaz bir fırsat olduğunu vurguladı.
İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı 2014, 5 Temmuz günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde yapılacak “Sahne Gençlerin” konseriyle sona erecek.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KAF KAF'A AMERİKALI 2 NUMARA
Sonraki Haber ARAÇ MOTORU, TEKERLEKLERDE OLACAK

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?