ANA SAYFA > İZMİR > İzmir, en çok İstanbul'dan göç aldı

İzmir, en çok İstanbul'dan göç aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir, en çok İstanbul'dan göç aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in yayınladığı verilere göre, İzmir’e iç göçün artış eğilimine geçtiği ve en çok İstanbul’dan İzmir’e göç edildiği belirtildi. Buna göre, 2015 yılında 16 bin 129 İstanbullu İzmir'e göç etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin göç haritası istatistiklerini yayınladı. TÜİKverilerine göre, İzmir'e iç göç, artış eğilimine geçerken, İzmir'e göçenlerin çoğu İstanbul'dan geldi. 2015'te yüzde 5 iç göç alan İzmir, en fazla iç göç alan 3'üncü kent oldu. 126 bin 238 kişinin göç ettiği İzmir'in net göç rakamı 20 bin 849 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin 80 ilinden de göç alan İzmir'i en çok İstanbullular tercih etti. Buna göre, 2015 yılında 16 bin 129 İstanbullu İzmir'e geldi. İstanbul'u, 9 bin 184 kişiyle Manisalılar takip etti. Üçüncü sırada 8 bin 116 kişiyle Ankara yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu, Ankara'dan mutlu döndü
Sonraki Haber Sıcaklıklar mevsim normallerine dönüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?