ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Romeo ile Jülyet

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Romeo ile Jülyet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Romeo ile Jülyet

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Romeo ile Jülyet 19 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 20.00’da sahneleniyor.

W. Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği bu orkestra eseri, Türkiye’de ilk kez, Tolga Taviş tarafından üvertürünün ve bazı bölümlerinin birleştirilerek derlenmesi üzerine kuruluyor.

Romeo ile Jülyet balesinin konusu öykünün aslına sadık kalınarak anlatılmaktadır. Eserin konusu şöyle: Verona’nın iki ünlü ailesi Montague’ler ve Capulet’ler yıllardır birbirinin amansız düşmanıdır. Montague’lerden Romeo, Capulet’lerden Juliet’i görür ve iki genç birbirlerine çılgınca aşık olurlar... Bir rahibin yardımıyla gizlice nikahlanırlar. Ancak iki aile arasındaki “kan davası” sürmektedir... Romeo, Juliet’in kuzenini öldürür ve prens tarafından Verona’dan uzaklaştırılır. Juliet, ailesi tarafından bir başkası ile evlendirilecekken uyuşturucu ilaç alarak ölmüş taklidi yapacaktır. Amacı Romeo gelene kadar ölü görünmek, sonra da onunla kaçmaktır... Ancak “Verona Aşıkları”nı acı ve mutsuzluk beklemektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Akciğer kanserinin yüzde 85'inden sigara sorumlu''
Sonraki Haber Salı günü 5 kuruş indirim gelen motorine 9 kuruş zam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?