ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir Büyükşehir 35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği verecek

İzmir Büyükşehir 35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği verecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir 35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği verecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tanzim satışlara İzmir'den bir model önerdiklerini de hatırlatarak, önümüzdeki günlerde kooperatifler aracılığıyla, İzmir'de desteğe muhtaç 35 bin aileye ücretsiz kuru soğan ve patates desteği vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Başkan Kocaoğlu, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılışı konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Gerçekten güzel işler başardık kırsalda. Süt üreticisini, çiçek üreticisini, zeytinciyi, fidancıyı, arıcıyı destekleyip onları tarlada ve pazarda birleşmeye ve sonunda marka olmaya teşvik ettik.

Bugün İzmir’deki tarımsal üretim, Türkiye ortalamasının iki katından fazla büyüyor. Türkiye 'tarımda yoksullaşmayı'  konuşurken, İzmirli üretici mucizeler yaratıyor. Biz bu işi, 'komünist işi'  diye görmezden gelinen kooperatiflerimizle başardık.  Peki İzmir’de bu model hayata geçebiliyor da, Türkiye’de neden uygulanmıyor? Azalan tarımsal üretimle birlikte artan fiyatları dengelemek için 'Tanzim Satış' gibi palyatif yöntemler uygulanacağına,   neden kooperatifçilik bir 'devlet politikası' olarak benimsenmiyor?"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı törenle açıldı
Sonraki Haber İzmir tarihi parmaklarınızın ucunda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?