ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Buluşmaları'nın ikincisi yapıldı

İzmir Buluşmaları'nın ikincisi yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Buluşmaları'nın ikincisi yapıldı

Her ay geleneksel olarak Filika Cafe’de düzenlenen “İzmir Buluşmaları”nın 2.si “Medya ve Basın Özgürlüğü”konusunda yapıldı.

Prof Dr Erkan Sevinç’in koordinatörlüğünde kalabalık bir kitleye hitap eden Gazeteci Yazar Uğur Dündar aslında basın özgürlüğü varmış gibi konuşacağını söyledi.İnternet üzerinden canlı yayınlanan söyleşisinde Dündar “Olmayan bir şey hakkında konuşulmayacağına göre ben varmış gibi yapayım, öyle konuşayım. Ben belgeyle konuşurum biliyorsunuz. Akbaba dergisi seçim güzelleri diye o dönemin tüm siyasi liderlerini bikini mayoyla kadın görünümünde çiziyor. Akbaba hiçbir cezai soruşturmaya tabi tutulmuyor.Yıl 1965. Bugün en çok satan üç gazeteden biri olan Sözcü,Antalya’da üç bin basın kuruluşunun akredite olduğu G 20 zirvesine alınmayan iki gazeteden birisi. Sansüre bakabiliyor musunuz? Size iki belge sundum. Bugün böyle bir karikatür yapılsa, liderler kadın görünümünde bikini ile resimlense kişi sorgusuz sualsiz götürülür. O dönem hoşgörü vardı, anayasal güvence vardı, hukuk vardı, hukukun üstünlüğü vardı. Evrensel hukuk ne gerektiriyorsa o vardı.”

“Gazeteci Yazar Uğur Dündar, ülkede fiili bir başkanlık durumu olduğunu ifade ederek, eğer anayasa değişikliği muhtemel bir referandumda halk tarafından onaylanırsa.bu fiili durumun resmiyete dönüşeceğini söyledi.Sahip çıkılması gerekenin sadece basının değil herkesin özgürlüğü olduğunu vurgulayan Uğur Dündar, “Sahip çıkılması gereken düşünce özgürlüğü ve evrensel standartlarda demokratik hukuk devletinin anayasal kurumlarla tekrar hayata geçirilmesidir. Her gün anayasanın çiğnendiği bir ülkede siz demokratik bir rejimden, hukuk anlayışından söz edemezsiniz. Anayasal düzenin ve yargının bağımsızlığının tekrar sağlanması gerekir.Yargı kararlarından kuşku duymaya başlarsak ki başladı, yargı kararları tartışılır hale gelirse ki geldi, kamu düzenini hiç bir güç sağlayamaz. Kaos oluşur ve herşey rayından çıkar. O yüzden bizim anayasal düzene sıkı sıkıya sahip çıkmamız, anayasal hakları ve özgürlükleri sonuna kadar savunmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.Uğur Dündar söyleşi sonrası son kitabı “Pazarlık Yok”u imzalarken Prof.Dr.Erkan Sevinç İzmir Buluşmaları’nın 3.sünün “Tiyatroda kadın”konulu olarak 10 Aralık’ta aynı mekanda düzenleneceğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın konuğu Royal Halı Gaziantep
Sonraki Haber Karşıyaka yine prim bekliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?