ANA SAYFA > İZMİR > ''İzmir Buluşmaları''nın 11.toplantısı düzenlendi

''İzmir Buluşmaları''nın 11.toplantısı düzenlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''İzmir Buluşmaları''nın 11.toplantısı düzenlendi

Her ay geleneksel düzenlenen genel koordinatörlüğünü Prof.Dr.Erkan Sevinç’in yaptığı “İzmir Buluşmaları”nın 11.toplantısı CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’nın katılımı ile Kordon Otel’de düzenlendi.

Toplantıda “Siyasette Kadın Olmak”konulu bir sunum sonrası soruları yanıtlayan,kitaplarını imzalayan Akatlı “Dünyada en fazla tutuklu gazeteciyi, avukatı ,öğrenciyi barındıran bir ülkeye döndük. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne en fazla başvuran ve başvurusu en çok kabul edilen, suçlu bulunan ülkeyiz. Sadece darbeye teşebbüs eden Fetö üyeleri değil muhalif herkes toplanıyor.Türkiye bir insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü”dedi.Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar kadrolarının kadına bakış açısından örnekler veren Akatlı "Her birimize tek tek düşman olanların iktidarında Cumhuriyetimizi, haklarımızı, özgürlüklerimizi, laikliği, en temel kazanımları yeniden kazanma zorunda bırakıldığımız bir dönemdeyiz. Burada kadın siyasetçilere çok iş düşüyor.Sayımız az olsa da bu kazanımı hep birlikte yapacağız. Umudu hep birlikte büyüteceğiz. Umut, inanç olmazsa devrim olmaz. Onlar umuda, ümide düşman olabilirler ama bizler yaşama saygılıyız. Ülkemiz en karanlık günleri yaşıyor. Ne yazık ki aydınlık zamanları göremedik. Dönem dönem var olan karanlıklar gelecek kuşaklara aktarılmadığı için de giderek büyüyor ve bu kara akıllara hizmet etmeye devam ediyor. Onun için toplumsal hafızayı diri tutmak önemlidir.Hiçbir diktatör tarihte kalıcı olmadı, bu günlerde kalıcı değil. Anayasa ve başkanlık sistemi diretmesiyle karşımıza dikilerek sanki bütün özgürlükleri bize sunacaklarmış gibi bizleri kandırarak, aklımıza hakaret ederek bir şeyler inşa edenlere cevap vermemiz gerekir”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menekşe Çam'dan karikatür sergisi
Sonraki Haber Polis şüpheliyi kovalarken kendini vurdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?