ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Bosna Sancak Derneği'nden ''Kadın hakları'' eğitimi

İzmir Bosna Sancak Derneği'nden ''Kadın hakları'' eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 İzmir Bosna Sancak Derneği'nden ''Kadın hakları'' eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği'nin işbirliği ile dernek üyesi kadınlara yönelik, Kadının İnsan Hakları Eğitim (KİHE) kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği'nin işbirliği ile, kadınlara yönelik hak ihlallerini ortadan kaldırmak, anayasal kazanımlar konusunda bilinç oluşturmak ve sosyal destek sağlamak adına kapsamlı 16 haftalık eğitim programına imza attı.

Eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmaları sağlanan eğitimi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Eğitmen Melek Sarı tarafından verilmekte. Eğitmen Melek Sarı eğitimle ilgili özetle şunları söyledi: "Bu eğitimin amacı kadınlarımızda farkındalık yaratmayı, kadın hakları, Kadına uygulanan aile içi şiddet, cinsel istismar ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan bir eğitim, Kadının ekonomik hakları, Toplumsal cinsiyete duyarı çocuk eğitimleri ve çocuk hakları, Kadın ve cinsellik, Kadın ve Doğurganlık hakları, Kadın ve siyaset, Feminizim ve kadın hareketi ve Kadın örgütlenmesi'nden oluşan konu başlıkları eğitimimizin kapsamı. Bu Eğitime kadınlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok memnun etti"


Eğitim ile ilgili İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül "Kadınlarımız bizlerin baştacı, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadınlarımızın katkıları azımsanmayacak kadar çok olmasına rağmen o oranda hak ettiği değeri kadınlarımız malesef göremiyor. Kadınlarımız yanlızca ev işleri ile uğraşın isteyenler var ancak kadınlarımız
yanlızca ev işlerinde değil el attığı her işte başarılı oluyorlar. Kadınlar erkeklerin bir adım gerisinde değil yan yana yürümeli ve fikirleri alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu eğitim proğramı onun için hayata geçti.Kadınlarımız haklarını korurken daha bilinçli olmalarını isityoruz ve bu eğitim sonunda buna sahip olacaklarını biliyoruz. Bu eğitim konusunda Derneğimize destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz" dedi.

Kadınlardan büyük ilgi gören eğitimlerin devam edeceği de belirtildi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yunanistan İzmir Başkonsolosu, Başkan Akpınar'ı ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka'da bugün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?