ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu'nun ''istinaf'' seminerleri sürüyor

İzmir Barosu'nun ''istinaf'' seminerleri sürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu'nun ''istinaf'' seminerleri sürüyor

İzmir Barosu Temmuz ayında göreve başlayan Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemelerine ilişkin mesleki çalışmalardan üçüncüsünü düzenledi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde 18 Ağustos tarihinde düzenlenen çalışmaya 700’e yakın avukat dinleyici olarak katıldı.                                                                                                                                  

CMK Uygulaması Açısından İstinaf ve HMK Uygulaması Açısından İstinaf olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleşen çalışmanın açılış konuşmalarını İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru yaptı.

CMK Uygulaması Açısından İstinaf başlıklı oturuma; İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Çınar, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan ve İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Ayhan Aygün konuşmacı olarak katıldı.

Öğleden sonra gerçekleşen HMK Uygulaması Açısından İstinaf başlıklı oturuma Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Sungurtekin Özkan ve Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı İlker Koçyiğit katıldı.

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi:

"İzmir Barosu olarak yeni kurulan Bölge Adliye Mahkemeleri (İstinaf) konusunda arka arkaya düzenlediğimiz panellerin bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Daha önce düzenlediğimiz iki çalışmaya meslektaşlarımız çok yoğun ilgi gösterince bu çalışma için bu salonu seçtik.

Bölge Adliye Mahkemeleri kuruldukları iller için bir şans. Bu bağlamda güzel İzmirimiz için de bir şans olduğunu düşünüyorum. Yedi ayrı bölgeden bir tanesi İzmir ve sekiz il İzmir’e bağlanıyor. Yargıtay’ın ceza alanında %91’i hukukta ise %86’sı bölge adliye mahkemelerine bağlanıyor. Bu bizler için bir şans, İzmir için bir şans, İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımız için bir şans. Bölge Adliye Mahkemelerinin İzmir’e ekonomik ve kültürel anlamda da çok büyük katkılar sunacağını düşünüyorum.

İzmir özelinde İzmir Cumhuriyet Başsavcımız başta olmak üzere İstinaf Mahkemesi Başkanımız, İstinaf Mahkemesi Başsavcımız, Komisyon Başkanlarımız başta olmak üzere İzmir Barosu olarak bu konuda koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Öyle inanıyorum ki birlikte yürüttüğümüz bu çalışmaların sonunda aynı zamanda vatandaşlarımızın da temel hak ve özgürlükleri çok hızlı bir şekilde elde etmelerinin yolunu açacağız. Bu konuda hep birlikte iyi niyetle çalışacağız ve başarıya ulaşacağız"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Fuarı'na EİB'den ''alım heyeti'' dopingi
Sonraki Haber İzmir'e 2 yeni üniversite...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?