ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu'nun en kıdemlileri plaketlerini aldı

İzmir Barosu'nun en kıdemlileri plaketlerini aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu'nun en kıdemlileri plaketlerini aldı

İzmir Barosu tarafından Avukatlar Haftası dolayısıyla avukatlık görevlerini 60, 50, 40 ve 25 yıldır sürdüren yaklaşık 180 avukat düzenlenen törenle plaketlerini Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın elinden aldılar.

Plaket töreninin ardından yaklaşık 350 avukatın katıldığı geleneksel avukatlar günü balosu düzenlendi. Gecede Baro Başkanı Av. Aydın Özcan gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

MESLEKTAŞLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

 

Plaket töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “avukatlık mesleğine bu kadar uzun süre hizmet eden meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz. Hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, temel hak ve özgürlüklere, demokrasiye, büyük hizmetleri olan bu meslektaşlarımızla ne kadar öğünsek azdır” diyerek başladığı konuşmasında gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

 

Ülkenin hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükler, ifade ve iletişim özgürlüğü konularında zor günler geçirdiğini ifade eden Av. Aydın Özcan “bu çağda hala torba yasalarla yönetiliyorduk, o yetmedi OHAL ve KHK’ler geldi o da yetmedi şimdi Anayasa’yı değiştirip OHAL rejimini sürekli hale getirmek istiyorlar” dedi.

 

İzmir Barosu’nun kuvvetler ayrılığının devamı, hukukun üstün kılınması ve yargı bağımsızlığı anlamında büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Özcan “bu değerler için adeta savaşıyoruz. Amacımız ülkede hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, demokrasiyi egemen kılmak, gerek askeri, gerekse sivil darbelerden ülkemizi korumak. Amacımız çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak” dedi.

 

REFERANDUMDA ŞU VEYA BU PARTİNİN DEĞİL, ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK

 

İzmir Barosu’nun yaklaşık sekiz bin avukat ve bine yakın stajyer avukatıyla bu mücadeleyi yürüttüğünü belirten Av. Aydın Özcan “referandumda oylanan şu parti veya bu partinin geleceği değil, ülkenin geleceği, ülkenin anayasal sistemidir” dedi. “Tek dileğimiz var, ülkemiz demokrasiden, kuvvetler ayrılığından uzaklaşmasın, ülkemiz yargı bağımsızlığına kavuşsun” diyen Özcan ülkede yargı bağımsız olsa, hukuk tam işliyor olsa fiili durumun yasalaştırılması için anayasa değişikliğinin konuşulmayacağını ifade etti.

 

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN HUKUKÇULARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

 

“Çocuklarımızın geleceği için, ülkenin geleceği için, en kıdemsizimizden en kıdemlimize kadar biz hukukçulara büyük görevler düşüyor” diyen Özcan, şu anda sadece baroların ve bazı sivil toplum örgütlerinin konuşabildiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk’e ve devrimlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Baro Başkanı Özcan, tarihten alınması gereken dersler olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tarihi iyi bilmek zorundayız. 1800’lü yılların başından itibaren bizleri Balkanlar’dan, Avrupa’dan atmak için harekete geçenler 1900’lü yılların ilk çeyreğinde hedeflerine ulaştılar. Sonrasında Anadolu’yu işgal ettiler ve bu millete Sevr’i dayatmak istediler. Ama Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki atalarımız o Sevr’i yırtıp attı. 15 Temmuz darbe girişimi bize göstermiştir ki, 97 yıl sonra dahi iç ve dış düşmanlarımızın Sevr’i tekrar bu millete dayatmak istiyorlar. Biz bu dayatmalara asla izin vermeyeceğiz. Ve bu anlamda biz hukukçulara büyük görevler düşüyor. Ülkemizin tekrar Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşabilmesi için, ilimden yana, bilimden yana, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için büyük mücadeleler vermek zorundayız ve vereceğiz. Bu uğurda hiçbir kimseden hiçbir güçten asla korkmuyoruz korkmayacağız. Başarıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Günde kaç saatimiz telefon başında geçiyor?
Sonraki Haber MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’den Polis Haftası Kutlaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?