ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu'ndan Prof.Dr.Üstün Dökmen Konferansı

İzmir Barosu'ndan Prof.Dr.Üstün Dökmen Konferansı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 İzmir Barosu'ndan Prof.Dr.Üstün Dökmen Konferansı

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi tarafından 23 Ekim 2016 günü Prof. Dr. Üstün Dökmen’in katılımıyla “Aile ve Toplumda Kadının Yeri ve Yersizliği” adlı bir konferans düzenlendi.

Yaklaşık dört yüz kişinin katıldığı konferans İzmir Barosu Avukat Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nuriye Kadan, “şiddetin kol gezdiğini belirterek, şiddetin tarafı ve mağduru, en çok zarar göreni hep kadın” oluyor dedi. Kadınların iş, sosyal, toplumsal hayatları ve rollerine direk müdahalelerde bulunulduğunu dile getiren Av. Nuriye Kadan, “demeç, röportaj, sohbet vesair konuşmaların sonu olumsuz örnekleme ile kadınla bitiriliyor.   Cinsiyetçi bakış ölüme bile konu yapılıyor” dedi. 

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Şiddetle mücadele edeceğiz, yılmayacağız, bu mücadelede yılmaz kişiler olacağız, mücadelemiz ancak pozitif bilimle güç bulacaktır diyerek başladığı konuşmasında;   

Cumhuriyetin başlarında var olan kadın erkek eşitliğinin 50’li yıllardan itibaren pozitif bilimden uzaklaşmaya başladıktan sonra kadın aleyhine geliştiğini ve gelinen nokta da erkek egemen bir toplum olduğumuzu söyleyerek “pozitif bilimden uzaklaştıkça ne kadar eğitim yapsanız da bu şiddeti ve eşitsizliği önleyemezsiniz” dedi.

Dökmen sözlerini, “evet şiddet var, mücadele de edelim ama şiddetin soğuk yüzü ile mücadele ederken o kapkaranlık odadan içeri sızılan ışığı da görmezden gelmeyelim. Yılgın değil yılmaz yapımızla üstesinden geliriz sorunların. Mustafa Kemal Paşa İstanbul Boğazı’nda demir atmış onlarca İngiliz gemisine baktığında ‘geldikleri gibi giderler’ demeseydi Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanır mıydı?” şeklinde bitirdi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 7 gösterim salonu, 111 seans, 427 film, 47 ülke...
Sonraki Haber Karşıyaka Tramvay yolunda ilk kaza!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?